17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSeful Finantelor Gorj revine in functie

Seful Finantelor Gorj revine in functie

Directorul general al Directiei Finantelor Publice Gorj, Dumitru Udroiu, va reveni miine in functie, dupa ce s-a autosuspendat pe o perioada de o luna, pentru lamurirea acuzatiilor de coruptie care i-au fost aduse de omul de afaceri american George Bigelow, patronul firmei ARC Tirgu Carbunesti.

Investitorul american si administratorul firmei sale din judetul Gorj, Clement Mocanu, au declarat ca au executat lucrari de modernizare la vila sefului Finantelor, fara ca acesta sa le achite in totalitate. Cei doi sustin ca diferenta de bani constituie un „cadou“ pentru a-si putea desfasura activitatea in Gorj. Dumitru Udroiu a respins acuzatiile care i s-au adus si a solicitat efectuarea unei expertize. Acesta a precizat ca, potrivit expertizei, a platit firmei ARC mai mult decit valoarea reala a lucrarilor executate: „Firma ARC a executat o cota parte din lucrarile de finisaj la casa mea. Doua treimi din materiale au fost cumparate de mine. Raportul a fost intocmit de doi experti din cadrul Corpului Expertilor publici de pe linga Tribunalul Gorj si a stabilit ca valoarea lucrarilor executate este sub cea a lucrarilor facturate si achitate de mine, de 2,19 miliarde de lei“.

Udroiu nu a fost audiat

Numele lui Dumitru Udroiu apare in plingerea depusa la PNA de administratorul fimei, Clement Mocanu, alaturi de alti sefi de institutii si unitati economice din Gorj. Udroiu spune ca, pina acum, nu a fost contactat de nici un om al legii pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile care i s-au adus. „Nu m-a cautat nimeni. Perioada de suspendare s-a incheiat si voi reveni in functie“, a spus Dumitru Udroiu. Seful Finantelor si adjunctul sau, Dumitru Sarapatin, au fost impreuna duminica trecuta in statiunea Sacelu, petrecindu-si cea mai mare parte a timpului jucind table.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS