20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul penal al primarului din Rovinari, solutionat cu autor necunoscut

Dosarul penal al primarului din Rovinari, solutionat cu autor necunoscut

Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu a solutionat dosarul penal in care primarul orasului Rovinari, Doru Filip, a fost cercetat pentru furt de energie cu autor necunoscut. Proaspatul primar a fost scos de sub urmarire penala, cu toate ca Politia Rovinari a trimis dosarul cu propunere de arestare preventiva si trimitere in judecata. Lucratorii de la ELECTRICA au constatat, in urma unui control la unul dintre magazinele lui Doru Filip, unde acesta avea mai multe lazi frigorifice, ca aparatul de contorizare nu inregistra energia electrica, prejudiciul creat ridicindu-se la aproximativ o suta milioane de lei. Cele doua expertize efectuate in acest dosar nu au aratat cine se face vinovat de modificarile facute la contor si, prin urmare, dosarul a fost solutionat cu autor necunoscut, iar Doru Filip, scos de sub urmarire penala.

Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca va dispune reluarea cercetarilor.

Acuzat ca a furat si apa

Pe numele lui Doru Filip a mai fost depusa o plingere pentru furt de apa, in perioada campaniei electorale, din partea Primariei Rovinari. Acesta a fost acuzat de contracandidatul sau, Ilie Rautescu, ex-primarul Rovinariului, ca ar fi sustras, in perioada 2002 – 2004, 77.000 de metri cubi de apa. Conducta alimenta cu apa atit ciupercaria lui Doru Filip, cit si piata orasului, consumul fiind inregistrat de acelasi aparat de masurare. In urma cercetarilor, politia a stabilit ca acuzatiile nu sint intemeiate, pentru ca serviciul primariei, ROVEGO, nu a emis nici o factura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS