5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarului din Cosoveni ii este frica de nevasta consilierului

Primarului din Cosoveni ii este frica de nevasta consilierului

Dupa ce si-a petrecut 14 ani in Primaria Cosoveni, Dumitru Ilie, ales de curind pentru inca patru ani primar, ar fi trebuit sa fie obisnuit cu injuraturile concetatenilor nemultumiti ori de felul cum le conduce comuna, ori de faptul ca, dupa alegeri, fiecare crede ca ar fi putut fi un primar mai bun decit cel ales. Nu s-a obisnuit insa nici pina acum cu dracuiturile si ocariturile nevestelor de consilieri din partidele opozitiei, neveste care considera ca orice incercare a primarului de a pune lucrurile pe un fagas cit de cit legal este un afront direct la politica barbatilor lor.

Nici nu a inceput bine sa lucreze Consiliul Local Cosoveni, ca au si intervenit dispute intre primar si consilierul din opozitie, Florin Diaconu. Daca oamenii nu ar putea sa-si armonizeze doctrinele la care au aderat ar fi de inteles, dar problemele localnicilor din Cosoveni sint mult mai pamintene, iar disputra se poarta in jurul a noua hectare de pamint pe care consilierul si le-a insusit fara sa aiba dreptul.

„Diaconu are un act din 1920, in care scrie ca are dreptul la noua hectare de teren care i s-au dat, desi nu ar fi trebuit pentru ca aici lumea are reducere de 20% din suprafata cuvenita. Desi i s-au dat hectarele, nu i s-a emis titlul de proprietate. Cind pe legea 1 au fost din nou solicitari de terenuri am mers la fata locului si impreuna cu el am stabilit de comun acord ca trebuie sa lase acea suprafata pentru a pune in posesie patru proprietari, iar el sa ia la circa 100 de metri mai departe alte noua hectare de pamint. Am crezut ca a inteles, dar el a luat si cele noua hectare pe care i le-am dat si a ramas si cu celelalte noua pe care le avea deja. Asa se face ca acum munceste 18 ha de teren si nu are dreptul nici macar la noua, ca ar trebui sa-i operam reducerea suprafetei. Pe cei trei proprietari i-am pus in posesie cu sprijinul politiei, ca nu se mai putea intelege nimeni cu nevasta-sa. Domne, m-a injurat, m-a dracuit, m-a ocarit de nici nu pot sa va spun, ca mi-ar fi rusine sa pronunt cuvintele alea. Nici el, nici nevasta nu inteleg ca muncesc pamintul altor oameni, care, de trei ani, desi au titluri de proprietate, nu pot sa intre in posesia pamintului. Cu el pot sa vorbesc, dar nu nevasta-sa… La prima sedinta de consiliu, la capitolul diverse o sa pun in discutie situatia lui. Desi e consilier comunal, nu-i pasa de oamenii care poate l-au votat“, spune primarul Ilie.

Florentina Rosu, fiica unuia dintre cei patru proprietari ale caror paminturi le-a cotropit consilierul Diaconu, spune: „Nu se poate discuta cu nevasta consilierului, care l-a facut cum nu se poate spune pe primar. Ei nu inteleg ca nu pot sa stapineasca 18 ha de teren, in conditiile in care au dreptul doar la noua. De trei ani nu am luat nici un bob de griu sau porumb, ca nu a vrut familia Diaconu. Asta-toamna, eu cu primarul si politistul eram in capul locului, iar consilierul ara pamintul meu si nu s-a putut face nimic. Va trebui sa ma judec cu ei, ca altfel nu se poate. Ma intreb ce fel de hotariri poate sa ia acest om in folosul comunitatii, din moment ce el este cel care incalca legea!“, spune Florentina Rosu, si ea uimita de faptul ca nevasta consilierului face legea funciara la Cosoveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS