8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatron amendat din cauza amigdalitei clientului

Patron amendat din cauza amigdalitei clientului

Amigdalita unui pusti de patru ani i-a adus unui patron din comuna doljeana Virvoru de Jos o amenda de cinci milioane de lei. Chiar daca presupusa toxiinfectie alimentara a micutului internat in Spitalul nr.3 din Craiova – dovedita in cele din urma a fi amigdalita- nu avea nici o legatura cu ciocolata expirata pe care pustiul o cumparase de la buticul din comuna, tatal baiatului a batut a doua zi la usa Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj cu ambalajul produsului in mina.

„Nu avea de la ce sa se imbolnaveasca. Toata ziua n-a mincat decit ciocolata asta, pe care i-a cumparat-o un vecin de la circiuma si o punga de pernute cu ciocolata Viva. Pe punga de Viva m-am uitat si totul e in regula. Cind m-am uitat si pe ambalajul de la ciocolata si am vazut ca e expirata din aprilie mi-a venit sa mor. Copilul e acum in spital, cu febra“, le povestea miercuri inspectorilor OJPC tatal lui Aurel Firescu. El adusese si dovada: ambalajul ciocolatei Nice cu aroma de zmeura, expirata de la inceputul lunii aprilie.

Daca amigdalita nu era, patronul „basma curata“ raminea

Inspectorul Aurelian Toma a efectuat in aceeasi zi un control la societatea DOCOS din Virvoru de Jos, unde a constatat ca, intr-adevar, in rafturile magazinului existau mai multe ciocolate din acelasi stoc, cu termenul de valabilitate depasit, bomboane expirate si gris de o calitate indoielnica. Stabilirea diagnosticului baietelului de patru ani – amigdalita acuta si nu toxiinfectie alimentara, asa cum presupusesera parintii, nu l-a scuzat cu nimic pe patronul care vindea produse expirate in vecinatatea scolii din comuna. El a primit o amenda de cinci milioane de lei.

„Daca baiatul nu se imbolnavea de amigdalita, patronul scapa basma curata. Asa a fost sa fie. Important este insa ca tatal copilului nu a acceptat ca sanatatea fiului lui sa fie pusa in pericol si a venit la noi cind a vazut ca ciocolata este expirata, ceea ce este un lucru foarte bun“, a spus inspectorul OJPC, Aurelian Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS