16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn localnic a sechestrat o ulita

Un localnic a sechestrat o ulita

Despre Marin Popa, din Cosoveni- Dolj, unii vecini cred ca nu are de lucru si se plictiseste din moment ce se tine scai de consateanul Aurel Vataman sa scoata ulita satului din curte si sa lase oamenii sa mearga la biserica pe scurtatura donata de unul dintre strabunicii sai. Intre linia mare si linia mica a comunei Cosoveni a existat, pina in anul 1992, o ulita pe care Aurel Vataman, a carui proprietate se invecina cu ulita, a inchis-o in curtea sa fara sa ceara voie primariei. Peste fosta ulita, noul stapin si-a construit un garaj si a plantat vita-de-vie, din care a facut o frumusete de bolta. Batrinul de 80 de ani, Marin Popa, l-a reclamat peste tot pe Vataman pentru ca nu vrea sa inchida ochii pina nu vede din nou libera ulita donata in urma cu 100 de ani de Alexandru Pretorian, fratele bunicului sau.

Pe linia mare din Cosoveni, la numarul 28 locuieste Aurel Vataman, care, spune vecinul sau de la numarul 27, Marin Popa, in 1992 a inchis in interiorul curtii sale o ulita a satului. Marin Popa stie din familie ca, in urma cu 100 de ani, fratele bunicului sau, Alexandru Pretorian, a donat satului pamintul din ulita pentru a scurta accesul localnicilor catre biserica satului.

„In 1992, cetateanul Aurel Vataman, pentru a-si mari curtea si gradina, si-a mutat gardul cu citiva metri si a introdus in curtea si gradina sa ulita satului, pe o lungime de 80 de metri“, a spus batrinul Popa. Pentru ca toate demersurile sale catre organele locale nu au avut pina acum nici un rezultat, iar ulita este in continuare in curtea celui reclamat, Marin Popa s-a adresat si prefectului cu o reclamatie, iar prefectul a trasat sarcina primarului Dumitru Ilie sa rezolve situatia. Primarul, care-i atrasese de mai multe ori atentia lui Vataman ca incalca legea prin includerea in curte a domeniului public, este neputincios desi, daca ar fi actionat la timp, lucrurile nu ar fi ajuns in stadiul in care construtiile ridicate fara autorizatie de construire nu mai pot fi demolate pentru ca au trecut mai mult de trei ani de la data edificarii.

„Marin Popa are dreptate. Lucrurile stau asa cum le descrie dinsul. De mai multe ori i-am atras atentia lui Vataman sa scoata ulita din curtea sa, dar degeaba. Harta cadastrala prevede acea ulita. Nu avem decit sa-l dam in judecata dupa ce se termina vacanta judecatoreasca si sa-i cerem si daune“, a spus primarul Ilie Dumitru, suparat ca lumea nu-l mai asculta. Chiar daca demersul pe care l-a promis primarul de la Cosoveni va fi dus pina la capat, iar procesul va fi cistigat nu se stie cum vor circula localnicii pe ulita eliberata din curtea lui Vataman daca de-a curmezisul ei este construit garajul. Pentru o constructie ilegala edificata pe domeniul public va trebui intentat alt proces, iar pina la terminarea lui nu se stie daca petentul, la virsta sa, mai apuca sa se bucure de reusita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS