11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Somaj pentru absolventi

Absolventii institutiilor de invatamint pot beneficia de indemnizatia de somaj numai in cazul in care nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire. Aceasta regula a fost stabilita conform noilor modificari ale Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Absolventii trebuie sa aiba minimum 16 ani si sa fie inregistrati la AJOFM Dolj sau la alti furnizori acreditati de servicii pentru stimularea fortei de munca, in vederea medierii pentru incadrare in munca. Dovada inregistrarii la furnizorii se face cu o adeverinta eliberata de acestia.

Bugetul Craiovei, suplimentat cu 70 de miliarde de lei

Bugetul Craiovei va fi suplimentat la rectificarea bugetara din aceasta luna cu circa 70 de miliarde de lei. In mare parte, fondurile vor fi directionate spre dotari ale Serviciului Public de Salubritate (SPS) si amenajarea spatiilor verzi, a declarat primarul Antonie Solomon. SPS ar urma sa primeasca 21 de miliarde de lei pentru achizitionarea a trei autocompactoare, pluguri pentru deszapezire, europubele, iar alte opt miliarde vor fi destinate spatiilor verzi. 20 de miliarde de lei vor fi repartizate reparatiilor canalizarii din zona Podisor, iar restul, in diverse investitii, cum ar fi semaforizarea si sistematizarea circulatiei.

Romi din Craiova muncesc in Italia

Numarul romilor care pleaca peste hotare a scazut semnificativ in acest an in principal din cauza restrictiilor impuse la granita. Romi din Craiova care reusesc totusi sa paraseasca tara aleg sa mearga in Italia, Franta sau Spania. „In Italia, romii gasesc cel mai usor un loc de munca. Se angajeaza, in special, in domeniul agriculturii, pentru ca se cistiga bine si nici efortul nu este prea mare. Franta, in schimb, ofera azil teritorial si romii de acolo primesc acte pentru sedere, putind sa isi gaseasca mai usor un serviciu. Cei care nu sint norocosi isi scot bani de piine pe la semafoare, unde isi gasesc diverse indeletniciri. Principala cauza pentru care emigreaza romii ramine insa saracia“, a declarat Vasile Velcu Nazdravan, unul dintre reprezentantii romilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS