Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Sinucidere cu repetitie

Un barbat in virsta de 50-55 de ani, a carui identitate nu a fost inca stabilita, si-a pus capat zilelor duminica seara, in lacul de linga Scoala de Fotbal „Gica Popescu“. Dind semne evidente ca se afla sub influenta alcoolului, barbatul s-a aruncat in lac, dar a fost zarit de doi cetateni, care au sarit in apa si au reusit sa-l aduca la mal. Dupa ce a stat linistit citeva minute, necunoscutul a prins un moment in care nu mai era supravegheat si a sarit din nou in apa. De aceasta data n-a mai putut fi salvat. Corpul lui a fost scos ieri de pompierii militari ai Sectiei nr. 2 Craiova.

Biciclistul s-a lovit de Dacie

Un barbat din Calafat a fost grav ranit duminica de o masina careia nu i-a acordat prioritate. In timp ce se deplasa pe bicicleta pe raza municipiului, Ion Simion a incercat sa vireze la stinga, fara a se asigura daca vine vreo masina. In acel moment a aparut insa o Dacie 1310 condusa de Petre Tapelea, de 43 de ani, din comuna doljeana Ciupercenii Noi, care a acrosat violent bicicleta, azvirlindu-l pe calafetean pe asfalt.

Un sirb a incercat sa scoata din tara o icoana veche

Politistii de frontiera mehedinteni de la Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I au depistat simbata un cetatean strain care incerca sa scoata din tara o icoana veche. A. Vojislav a ajuns la Vama Portile de Fier la volanul unui autoturism marca BMW inmatriculat in Germania, pentru a iesi din tara. Actionind pe baza unei informatii, politistii de frontiera au controlat amanuntit autoturismul si au descoperit o icoana datata din anul 1872 si o caseta cu 85 de grame de bijuterii din aur, care erau ascunse. Cetateanul sirb a declarat ca le-a cumparat de la diverse persoane din Craiova, fara sa poata prezenta insa documente de provenienta.

Pentru ca icoana se presupune ca face parte din patrimonul cultural national, iar obiectele nu au fost declarate autoritatilor de frontiera s-a luat masura retinerii in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a cetateanului sirb. Icoana a fost trimisa spre expertizare, iar daca se dovedeste ca apartine patrimoniului cultural national, cetateanului sirb i se va intocmi dosar penal.

ilitar in termen, autor al unui jaf cu ciorapul pe fata

Un militar in termen din Filiasi este autorul unui jaf cu ciorapul pe fata. Ion Cristi Popescu are 20 de ani si se afla in concediu de odihna la bunica sa din Turburea. In noaptea de 10 spre 11 iulie, in jurul orei 3.00, soldatul, avind fata mascata de un ciorap, a patruns in locuinta familiei Daju din aceeasi localitate, cu intentia de a fura bunuri. Hotul mascat a fost insa prins de membrii familiei Daju, care s-au trezit si au incercat sa il imobilizeze pe faptas. Acesta din urma, folosind violenta, a reusit sa scape din prinsoare. Politia din Turburea l-a gasit insa in scurt timp pe Ion Cristi Popescu, ascuns in locuinta bunicii sale. Aici au fost descoperite doua cartele de bancomat in valoare de 17.000.000 de lei si un telefon mobil, sustrase anterior de la familia Daju, dar care nu a reclamat fapta. Ion Popescu locuieste in Craiova si vine saptaminal in comuna Turburea. In prezent, soldatul este retinut, acesta fiind prezentat ieri Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de tilharie. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version