Elev al Liceului de Arta „Marin Sorescu“, arestat pentru tilharie

Autori


„Artistul“ Fasui impreuna cu prietenul lui, Sapasu, smulgeau de la gitul copiilor telefoanele mobile ori lantisoarele de aur, amenintindu-si victimele cu un cutit

Lucratorii Sectiei 2 Politie din Craiova au reusit sa-i prinda si sa-i trimita in spatele gratiilor pe autorii mai multor tilharii de pe raza municipiului. Viorel Fasui, de 19 ani, elev la Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova, si Bogdan Sapasu, de 18 ani, fara ocupatie, ambii din localitate, operau de citeva luni in zona centrala a Craiovei. Se cunoscusera la fotbal, in curtea scolii unde invata Fasui si, devenind buni prieteni, s-au gindit sa-i tilhareasca pe cei mai mici decit ei, pentru a face rost de bani. Metoda lor era simpla: plimbindu-se fie pe strada Unirii, fie prin parculetul din fata supermagazinului Mercur sau prin apropierea Colegiului National „Fratii Buzesti“, puneau ochii pe copii de 14-15 ani care aveau telefoane mobile sau bijuterii de aur – lantisoare, bratari – la vedere. Se apropiau si isi abordau victima, de la caz la caz, ori rugindu-l pe copil sa-i imprumute putin mobilul pentru a da unei cunostinte un bip, ori smulgindu-i-l pur si simplu de la git, sau, atunci cind victima nu ceda, o „rugau“ aratindu-i un briceag pe care il purta elevul de la Liceul de Arta. Intr-unul dintre cazuri, au vazut intr-un grup de sase copii pe unul care avea telefon mobil. Pe ceilalti cinci i-au gonit, iar pe al saselea l-au tilharit, sub amenintarea cutitului.

Autorii risca pina la 20 de ani de inchisoare

„Am reusit pina in prezent sa probam ca au facut cinci tilharii si un furt calificat, savirsite de cei doi in lunile iunie-iulie 2004. Nu este exclus insa sa fi facut si alte victime, care insa nu au reclamat fapta la politie“, a precizat inspectorul principal Dan Nutulescu, din cadrul Compartimentului de Investigatii Criminale al Sectiei 2 Politie Craiova.


Politistii au mai retinut in sarcina lor si o infractiune de furt calificat. Concret, dind dovada de mult tupeu, au rugat doi pusti sa le imprumute bicicletele ca sa dea si ei o tura pe velodromul din Parcul „Romanescu“. S-au suit pe biciclete si… dusi au fost.

La propunerea procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, judecatorii au emis joi, pe numele celor doi tineri, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acuzati de cinci infractiuni de tilharie in forma calificata si una de furt calificat, cei doi risca intre cinci si 20 de ani de inchisoare.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 10 iulie 2004

Top