15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii satului mehedintean Poroinita nu au apa potabila

Locuitorii satului mehedintean Poroinita nu au apa potabila

Locuitorii satului Poroinita, comuna Rogova, judetul Mehedinti, in plina vara cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, de circa zece zile nu mai au apa potabila. Apa din cele citeva fintini existente in sat nu este buna de baut, dar ei o consuma si asa pentru ca nu au de ales. In anul 2001 a fost data in folosinta o pompa realizata cu fonduri europene, care capteaza apa de la o adincime de 78 de metri. Investitia a costat cinci miliarde de lei. Cu toate acestea, locuitorii din satul Poroinita nu beneficiaza de apa curenta. Satenii dau vina pe primar, care, spun ei, i-ar fi amenintat inca din campania electorala ca daca nu-l voteaza le va opri apa, iar acum s-a tinut de cuvint.

Primarul Constantin Degeratu (PSD) spune ca acestea sint numai rautati ale adversarilor sai politici. El precizeaza ca din cele 110 persoane cu drept de vot existente in sat, 84 s-au prezentat la urne, realizind un procent de participare destul de mare. Constantin Degeratu spune ca a fost ales primar inca din primul tur de scrutin, deci nu avea de ce sa se razbune pe oameni.

„Pompa este la 78 de metri adincime si se poate scoate numai cu o macara. O pompa noua costa 2.900 de euro la Apa Nova Timisoara. Plus cheltuielile de montare. Hidroconstructia a cerut 47 de milioane plus TVA pentru o macara numai sa scoata pompa defecta si sa introduca alta in loc. Eu incerc sa rezolv problema pe plan local cu cheltuieli cit mai mici. Acum sint in tratative cu Primaria Vinjulet, care are o pompa asemanatoare. Este o problema tehnica si nu politica. Pompa asta s-a mai defectat si in iulie 2003“, a spus Constantin Degeratu.

Satul Poroinita are aproximativ 300 de locuitori. 80 de familii sint abonate la reteaua de apa curenta si platesc cinci mii de lei pentru metrul cub de apa consumat, asta cind apuca sa-l consume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS