11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn judecator de la Tribunalul Olt a murit la serviciu

Un judecator de la Tribunalul Olt a murit la serviciu

Marin Gusa, de 50 de ani, judecator la Sectia Civila, din cadrul Tribunalului Judetean Olt, a suferit ieri un infarct chiar in momentul in care se afla la birou si discuta cu doi colegi.

Potrivit unuia dintre colegii judecatorului, Marin Gusa ar fi venit surmenat ieri-dimineata la serviciu. El s-ar fi plins ca era obosit si ca nu dormise din cauza alarmei unei masini care ar fi sunat toata noaptea sub balconul apartamentului unde locuia. In jurul orei 9.00, cind in biroul acestuia se mai aflau judecatorii Alexandru Hertoiu si Gheorghe Marusca, Gusa s-a plins la un moment dat ca ii este rau, apoi a dus mina la inima, dupa care a pus capul pe masa fara suflare.

Judecatorul mai suferise citeva infarcte

Marinela Georgescu, presedinta Tribunalului Judetean, a spus: „Era ora 9.00, cred. Imi amintesc doar ca am fost anuntata de secretara ca domnul judecator Gusa a facut infarct la birou. Noi stiam ca dumnealui avea probleme cu inima. Mai suferise citeva infarcte, dar trecuse cu bine peste ele. Ce s-a petrecut insa ne-a surprins pe toti, mai ales ca ne asteptam sa-si revina, asa cum se intimplase pina atunci. Era un om extraordinar, un profesionist desavirsit“.

Moartea judecatorului Gusa i-a afectat pe angajatii Tribunalului Judetean Olt. „Cum s-a putut intimpla asa ceva?! Doar discutaseram dimineata ( marti-n.r.) ce procese mai avem de rezolvat…“, se intreba, cu ochii in lacrimi, judecatoarea Dumitra Dobrescu.

„Am sarit cu totii sa-l ajutam, sa facem ceva sa-l salvam: l-am stropit cu apa, am incercat sa-l resuscitam, dar totul a fost in zadar. Pina a venit Salvarea am facut tot ce ne-a stat in putinta“, a spus Gheorghita Brenciu, grefiera.

Desi medicii legisti nu au definitivat cercetarile, toate indiciile arata drept cauza a mortii judecatorului stopul cardiorespirator. Judecatorul Marin Gusa lucra de aproape 25 de ani in cadrul Tribunalului Olt. Era casatorit si avea o fiica, studenta la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS