17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZece gorjeni, cercetati pentru trafic de droguri

Zece gorjeni, cercetati pentru trafic de droguri

Zece gorjeni au fost cercetati, de la inceputul anului si pina in prezent, pentru trafic de droguri. Lucratorii Compartimentului Antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au instrumentat, de la inceputul anului si pina in prezent, patru dosare penale, constatindu-se noua infractiuni in care a fost declinata competenta Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Politistii au confiscat 2,487 kg droguri, dintre care 2,468 kg canabis (drog de risc) si 41 de comprimate de morfina (drog de mare risc).

In aceeasi perioada au fost cercetate patru persoane pentru detinerea de precursori folositi la fabricarea ilicita a drogurilor. S-au confiscat aproape 12,5 kg de asemenea substante, respectiv permanganat de potasiu, arhidrida acetica si toluen.

Runcu, centrul drogurilor din Gorj

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj i-a cercetat, pentru trafic de droguri, pe C.B.I.D., de 16 ani, din Tirgu Jiu, Valentin Bitan, 18 ani, din Runcu, Ion Vitejanu, de 64 de ani, Florin Tudosie Vitejeanu, Sorin Lazar, de 30 de ani, toti din Runcu, si Daniel Sosoi, de 20 de ani, din Tirgu Jiu,

In vara anului 2002, Vitejanu i-a folosit la munca pe Valentin Bitan si Daniel Petrisor Sosoi, ocazie cu care acestia au aflat ca planta (cinepa) pe care o cultiva Vitejanu in gospodaria proprie poate fi folosita ca drog. Cei doi au strins o parte din frunzele si inflorescenta plantei, au fumat din ea si i-au dat si minorului C.B.I.D. in vara anului 2003, cind acesta era in vacanta la bunici. Bitan si Sosoi au incercat sa gaseasca si alte persoane amatoare sa fumeze canabis. Acestia au cautat pe internet tineri disponibili pentru consumul si distribuirea drogului.

Parchetul Gorj a decis trimiterea in judecata a lui Ion Vitejanu, Valentin Bitan, C.B.I.D, Daniel Petrisor Sosoi, ceilalti fiind scosi de sub urmarirea penala.

Telefon gratuit pentru sesizari cu privire la droguri

Pentru combaterea traficului si consumului de droguri, Centrul judetean Gorj de Prevenire si Consiliere Antidrog desfasoara campanii de informare, acorda consiliere individuala si de grup.

Sediul Centrului Antidrog se afla la Casa Tineretului din Tirgu Jiu, unde exista posibilitatea de a consulta un psiholog, care ii poate informa si consilia pe tineri cu privire la efectele consumului de droguri. Centrul Antidrog Gorj mai pune la dispozitia tuturor gorjenilor si numarul de telefon 934, cu acces gratuit, unde pot fi facute sesizari cu privire la fenomenul consumului si traficului de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS