5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMircea Geoana rasplateste invingatorii

Mircea Geoana rasplateste invingatorii

Vicepresedintele PSD Mircea Geoana a participat ieri, la Craiova, la Delegatia Permanenta a filialei doljene a partidului, pentru o analiza a rezultatelor obtinute de aceasta formatiune la recentele alegeri locale.

Pesedistii au dezbatut mai bine de trei ore, dupa care au facut citeva declaratii de presa. Mircea Geoana, el insusi un invins in lupta pentru Primaria Capitalei, considera ca PSD Dolj a devenit in urma alegerilor o „piesa de rezistenta a partidului la nivel national“, obtinind la alegeri scoruri electorale mai bune decit in alte filiale. El a impartit citeva „sanctiuni“ si a decis citeva rotatii de cadre in structura organizatiei judetene.

Noul primar PSD a fost „rasplatit“ pentru victoria in alegeri cu functia de vicepresedinte al organizatiei judetene, in timp ce fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Voiculescu, s-a ales cu responsabilitatea functiei de presedinte executiv, luindu-i locul lui Ion Prioteasa, acum presedinte al CJ.

Se asteapta si demisii la filialele locale

Pesedistii au fost tare dezamagiti ca partidul a pierdut batalia electorala pentru primarii in trei orase doljene: Bailesti, Bechet si Filiasi. Pina pe 5 iulie, conducerile acestor filiale sint asteptate cu demisiile „de asumare a responsabilitatii“ in dinti. In caz contrar, la orizont li se profileaza o amenintare voalata cu o „analiza amanuntita“ care s-ar putea solda cu demiteri. Interesanta ramine declaratia lui Antonie Solomon dupa ce acesta a fost anuntat ca vicepresedinte judetean la partid: „Sint onorat de atentia care mi se acorda. Voi fi disciplinat, dar nu voi tine o disciplina monahala, ca acum 700 de ani. Voi respecta disciplina de partid, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept tot ce dicteaza guvernul PSD“. Chiar daca toti cei prezenti au anuntat promovarea primarului ca un sprijin „pentru viitoarele confruntari politice“, impresia creata este ca PSD se agata de Antonie Solomon ca si cind s-ar teme ca nu cumva sa-l piarda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS