8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi doljeni s-au sinucis intr-o singura zi

Doi doljeni s-au sinucis intr-o singura zi

Luna iulie poate fi considerata sezonul sinuciderilor in judetul Dolj. Doua persoane s-au spinzurat joi, din cauze ramase necunoscute.

Dragomir Aurel, de 68 de ani, din comuna Gighera, si Hau Dumitru, de 27 de ani, din Galicea Mare, au fost gasiti spinzurati.

Dragomir Aurel avea domiciliul in Craiova, dar vara statea la tara, in comuna doljeana Gighera, unde locuia singur. Potrivit politistilor din localitate, barbatul nu avea probleme deosebite.

Hau Dumitru nu era insa la prima tentativa de sinucidere. Parintii sai erau despartiti, iar tinarul locuia in Galicea Mare, impreuna cu mama sa.

Potrivit sefului postului de politie din localitate, agent Nicolae Spinu, barbatul a fost internat de doua ori numai in luna iunie la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova: „Are doua bilete de iesire din spital, pe 1 si 25 iunie. Suferea de tulburare depresiva recurenta- episod depresiv sever. S-a spinzurat cu o curea de minerul usii. Locuia impreuna numai cu mama sa, pentru ca parintii erau despartiti de mai mult timp“ .Cadavrele celor doi barbati au fost depuse la morga pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit unui raport al Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici“, anul trecut s-au sinucis 3.481 de romani, numarul fiind in crestere de la an la an. Peste 80 la suta dintre sinucigasi sint barbati, cu virste cuprinse intre 41 si 50 de ani. Ei prefera streangul, in timp ce femeile prefera sa se autointoxice cu supradoze de antidepresive. Potrivit sursei citate, cei mai multi sinucigasi sint alcoolici, cu depresii nervoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS