„Hotul-reparator“ a fost arestat

Autori


• Dupa ce repara masinile vecinilor, Daniel Stefan

se intorcea noaptea si fura autoturismele pentru a se plimba cu ele • Neindeminatic intr-ale soferiei, hotul a reusit sa avarieze toate masinile furate

Craioveanul Daniel Stefan, de 23 de ani, intrase de mai mult timp in atentia lucratorilor Compartimentului furturi auto din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj. Tinarul capatase din partea politistilor chiar si un fel de porecla – „hotul-reparator“ – dupa modul in care opera. Oamenii legii i-au aratat la inceput clementa, insa vazind ca hotul de masini nu se potoleste, l-au trimis pina la urma in spatele gratiilor.

Prima oara si-a cerut iertare

Pe la sfirsitul lunii aprilie, Daniel Stefan, cunoscut drept un mecanic auto destul de bun si priceput, a fost rugat de un vecin sa-i repare masina. Tinarul a acceptat si a reusit sa puna la punct Dacia 1300 a vecinului, proprietarul masinii cinstindu-l cum se cuvine pe mecanic. Noaptea insa Daniel a revenit la masina pe care o reparase, a deschis-o cu chei potrivite si a furat-o, cu gindul sa dea o raita pe la niste prieteni din Caracal. Pe drum, in afara Craiovei, tinarul – neindeminatic intr-ale soferiei, desi poseda permis de conducere – a pierdut controlul volanului, iar masina a iesit de pe sosea, rasturnindu-se. Daniel a iesit cu chiu cu vai din masina „parcata“ cu rotile in sus si s-a intors acasa pe jos.

Identificat de politisti drept autor al furtului, Daniel Stefan si-a cerut iertare si a incercat sa-i convinga pe oamenii legii ca, de fapt, este baiat bun, asa ca i-a reparat proprietarului masina, ba chiar i-a dat niste bani pentru anumite lucrari de tinichigerie pe care nu le-a putut face el. Vazind ca depune eforturi ca sa-si spele pacatele, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus trimiterea lui in judecata pentru furt calificat, dar fara sa ceara arestarea preventiva.

A doua oara a promis ca nu se mai intimpla


Hotul insa nu s-a potolit. In noaptea de 12 spre 13 mai a furat alt autoturism din Valea Rosie. Era vorba tot de o Dacie pe care o reparase cu citeva ore inainte, ba chiar o si „udase“ impreuna cu proprietarul. Plimbindu-si citiva prieteni prin Craiova cu masina sterpelita, Daniel Stefan a reusit din nou sa avarieze autoturismul furat. A intrat cu rotile din stinga in scuarul statiei de tramvai din fata Facultatii de Mecanica, facind ferfenita atit jantele, cit si cauciucurile. Din nou a fost depistat de politisti si din nou a facut tot posibilul sa repare masina furata, numai sa nu infunde puscaria. I-a pus masinii jante si cauciucuri noi, le-a promis politistilor si procurorilor ca nu mai face asa ceva, asa ca oamenii legii l-au crezut pe cuvint si l-au trimis in judecata tot in stare de libertate.

Urciorul n-a mai mers la apa a treia oara

In noaptea de 20 spre 21 iunie, din cartierul Valea Rosie, a disparut o alta Dacie 1300. Pe asta insa n-o mai reparase inainte, dar ii picase cu tronc lui Daniel si se mai si dovedise mult prea usor de deschis cu chei potrivite. Urcindu-se la volan, Daniel Stefan a plecat cu masina furata catre comuna doljeana Celaru, unde locuiau bunicii sai si unde avea mai multi prieteni. Combustibilul din rezervor fiind pe terminate, a dat mai intii o raita pe la o benzinarie din Apele Vii, apoi si-a continuat drumul. In Celaru, tinarul a fost implicat intr-un conflict cu citiva localnici pe care era cit pe-aci sa-i calce. Unul dintre cei care era sa fie luat sub roti i-a spart geamul, altii au casunat cu pumnii si picioarele pe masina, iar altii au incercat sa-l cotonogeasca pe sofer. Daniel abia a scapat nebatut, abandonindu-si masina si luind-o la fuga prin curtile oamenilor. Dupa o vreme s-a intors, si-a recuperat masina si, constiincios, a dus-o inapoi in parcarea de unde o furase, in fata blocului proprietarului.

Politistii i-au dat din nou de urma. De asta data insa n-au mai fost atit de ingaduitori si l-au retinut, iar procurorii au propus arestarea lui preventiva sub acuzatia de furt calificat. Miercuri, Judecatoria Craiova a emis pe numele lui Daniel Stefan un mandat de arestare pentru o perioada de 29 de zile, tot pentru infractiunea de furt de folosinta in forma calificata.

„Intrebat de ce fura masini, ne-a explicat ca el nu are masina si fura doar ca sa aiba un mijloc de transport cu care sa se deplaseze la rude sau prieteni. Sustinea ca nu a avariat masinile in mod intentionat si a vrut de fiecare data sa le duca proprietarilor inapoi. Hotul prefera Daciile 1300 model mai vechi, care se deschid mai usor cu chei potrivite“, a mentionat subcomisarul Emil Beldea, din cadrul Compartimentului furturi de auto. Tinarul de 23 de ani risca sa-si petreaca pina la 15 ani in spatele gratiilor pentru cele trei furturi savirsite.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 2 iulie 2004

Actualitate

» Studentii depun cereri pentru cazarea in camine
» Raportul angajator-angajat si creditele sint prioritare
» Elevii doljeni sint concurati la admiterea in liceu de colegii din alte judete
» Ziua Nationala a Medicului de Familie
» Prea putine locuri de joaca pentru copiii craioveni
» Fifele din Mehedinti, pe scena Festivalului International Cerbul de Aur
» Un tata isi cauta copilul disparut acum zece ani
» Craiovenii pot obtine CNS-ul in cinci zile
» Autorizatia de libera practica va fi eliberata de Colegiul Farmacistilor
» Izvoarele de apa potabila, pe cale de disparitie in Craiova
» Policlinica Spitalului de Urgenta Craiova nu mai face analize medicale
» Craiovenii lesina la cozi in fata farmaciilor
» Stiri diverse

Local

» Mircea Geoana rasplateste invingatorii
» „Decapitarea“ biroului municipal liberal pentru o noua strategie politica
» Solomon interzice concertele in Piata Prefecturii
» Scandal pentru un copil aflat in moarte cerebrala, accidentat de primarul din Horezu
» Fals ofiter MAI arestat pentru trafic de influenta
» Un infractor l-a snopit in bataie pe politistul care l-a anchetat
» Un chiosc de ziare de pe Calea Bucuresti – atacat in miezul zilei
» Batrin abandonat in strada dupa ce a fost accidentat
» Fostul director al ACETI, reinscaunat in plin scandal al apei

Dolj

» „Ne vedem in instanta!“
» Doi doljeni s-au sinucis intr-o singura zi

Gorj

» Schimbari la virful PSD Gorj
» Zece gorjeni, cercetati pentru trafic de droguri

Sport

» Mi s-a spus că la Craiova e ca la Napoli
» „E bun, dar nu se compara cu Guso“
» Guso, bona pentru copiii romi
» Borbely face cinste din banii colegilor
» „Nu sint Nedved al Craiovei“
» „Ii vreau pe Henry si Nedved, nu pe Dellas si Charisteas“
» Amical cu Oltul Slatina
» Ramine „Extensiv-Parc“ fara echipa?
» Echipa Pandurii a luat sapte jucatori
» „Mi s-a sugerat sa dau proba de joc la Universitatea!“
» Guso a debutat in presa
» Bornescu, Flauto sau Nae?
» Nota 10 la sport pentru craioveni
» Iordache este complet refacut
» „Nu avem pretentii uriase“
» „Satelitul“ va juca in Valea Rosie
» Electro, de vinzare!
» Continua Nae Ungureanu?
» Craciunescu si Scarlat au venit la Pandurii
» „Am intrat in istorie!“
» Dick Advocaat admite că Portugalia merita să ciştige
» Lusitanii cred ca Portugalia va cistiga Euro 2004
» Suporterii lusitani au invadat strazile din Lisabona si Paris

Opinii

» Un oraş numit Craiova

Top