10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRafuiala cu cocteiluri Molotov la Calafat

Rafuiala cu cocteiluri Molotov la Calafat

Strazile municipiului Calafat au fost, zilele trecute, scena unei rafuieli intre doua gasti formate din tineri localnici, rafuiala care a degenerat in adevarate lupte de strada, asezonate cu lovituri de bita si lansari de cocteiluri Molotov. Scandalul a pornit de la o datorie mai veche, o suma de bani pe care Mihai Alin Picu i-o datora lui Ionut Florian Pasmac. Conflictul care mocnea s-a transformat intr-un adevarat razboi intre gasca lui Picu si cea a lui Pasmac.

Foc si scandal in miez de noapte

Fratii Ionut si Emanuel Corneanu, de 28, respectiv 24 de ani, impreuna cu Victor Traistaru, de 24 de ani, si Mihai Alin Picu, de 26 de ani, iesisera vineri la o plimbare prin Calafat. Cei patru s-au intilnit intimplator cu Sergiu Butulescu, de 24 de ani, Leonard Florian Sercau, de 25 de ani, si Ionut Florian Pasmac, de 17 ani. Scandalul intre cele doua grupuri a izbucnit in momentul in care Pasmac a adus vorba de datoria pe care o avea la el Picu. Dupa un schimb de injuraturi si amenintari, gasca lui Pasmac s-a refugiat la acesta acasa. Corneanu, Picu si ceilalti i-au urmarit, iar apoi, inarmati cu bite, le-au facut o „vizita“ neasteptata, intrind in curte si amenintindu-i pe cei trei ca-i vor indoi in bataie.

In ziua urmatoare, Pasmac si prietenii lui au incercat sa scape de urmaritori, refugiindu-se de asta-data acasa la Butulescu. Pentru orice eventualitate, s-au pregatit sa faca fata unui atac al „adversarilor“. Au umplut citeva sticle cu benzina si le-au pus fitile, pentru a avea la indemina citeva cocteiluri Molotov.

In toiul noptii, putin dupa ora 1.00, gasca lui Picu a dat de urma celor trei. Fratii Corneanu, Traistaru, Picu, impreuna cu doi amici – Robert Moaca si Ionut Panduru – au patruns in curtea casei lui Butulescu, inarmati cu bite si gata de lupta. Incoltiti, Sercau, Butulescu si Pasmac au ripostat cu sticle incendiare, benzina aprinsa si „urarile de bine“ dintre gasti alarmindu-i pe calafateni, care au chemat politia.

Membrii celor doua bande s-au ales cu dosare penale, pentru violare de domiciliu si tulburarea linistii publice, scandalul fiind in prezent in atentia procurorilor calafeteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS