Partidul ia apa

Autori


• Societatea PRIVILEGE SA exploata ilegal baza de agrement • Patronul Eugen Duca era seful organizatiei 34 PSD Craiova • Sedintele de partid se tineau

in chioscul din incinta strandului

Forte impresionante de ordine au sunat adunarea ieri-dimineata in fata Strandului „Nicolae Titulescu“ din Craiova. Peste 20 de gardieni, jandarmi si agenti ai politiei, seful contenciosului juridic al primariei impreuna cu doi colegi si un executor judecatoresc. Motivul: municipalitatea avea mandat de evacuare a SC PRIVILEGE SA, societatea care de mai bine de doi ani exploata ilegal baza de agrement. In pustietatea matinala, oamenii legii au dat doar peste administratorul firmei, Eugen Duca.

Patronul Duca, lider de organizatie PSD

Cind au vrut sa intre pe strand, reprezentantii primariei au avut impresia ca viziteaza sediul PSD: in chioscul de la intrare prin care au trecut tronau inca sloganuri electorale ale partidului. Dupa cum a declarat Duca, actionar majoritar al SC PRIVILEGE, aici se tineau intrunirile Organizatiei nr. 34 PSD, al carei presedinte era. Impotrivirile patronului au fost timide in fata desfasurarii de forte a primariei. „Nu am primit nici o somatie! Absolut nici una. Cica mi le-au trimis prin posta. Consider ca evacuarea nu este in regula. Dupa lege, ei ar fi trebuit sa-mi prelungeasca inca doi ani contractul de inchiriere. Aveam contract cu Liceul <<Nicolae Titulescu>>, dar, recent, patrimoniul scolilor a trecut la primarie. Erau obligati sa imi incheie un contract pe minimum doi ani“, a declarat presei Eugen Duca.

Apoi a inceput evacuarea sumara a celor citeva bunuri din patrimoniul societatii: citeva scaune si mese din plastic, anvelope si un Oltcit pe butuci, pe care cei de la Ridicari auto l-au scos in strada. Pentru celelalte bunuri, patronul a primit pasuirea sa le depoziteze in chiosc, cu conditia sa sudeze intrarea dinspre strand.

Din 2000, societatea exploata ilegal strandul


Societatea in cauza a inchiriat strandul in 1994, initial pentru o perioada de patru ani. Ulterior, patronii au cerut primariei craiovene prelungirea intelegerii pe un an. In 2000, municipalitatea a refuzat sa faca o noua prelungire si s-a trezit data in judecata de actionarii firmei chiriase, care cereau instantei obligarea piritei sa incheie un nou contract cu SC PRIVILEGE SA. Potrivit lui Eugen Duca, societatea exploateaza strandul in asociere cu PYLGRIM SRL, investind pina acum 700 de milioane de lei.

In contrapartida cu actiunea societatii chiriase, municipalitatea a depus si ea cerere reconventionala pentru evacuare, cerere care s-a admis, dupa cum a precizat Eugen Titoiu, seful Contenciosului juridic al Primariei Craiova. Hotarirea Tribunalului Dolj care da cistig de cauza primariei dateaza din august 2003, insa abia acum a fost pusa in aplicare, dupa ce primaria sustine ca a trimis mai multe somatii pe adresa societatii, care a refuzat sa paraseasca spatiul de bunavoie. De altfel, conflictele dintre municipalitate si chiriasi dateaza de mai mult timp. Ultimul care a dat dispozitie de inchidere a fost viceprimarul PRM, Mihai Dragu. In ciuda interdictiei, anul acesta patronul deschisese din nou baza, avind probleme din prima zi cind scurgerea s-a infundat si apa din bazine s-a scurs in strada.

„Sa nu implicati partidul! E vina mea…“

Actionarul majoritar a recunoscut insa ca avea datorii importante pentru chirie si apa luata din retea pentru umplerea bazinelor de la strand. In total, 133 de milioane de lei: 110 milioane – catre Regia de Apa si alte 23 de milioane de lei – chirie catre scoala pentru spatiul ocupat fara contract de inchiriere. In plus, strandul a avut in dese rinduri probleme cu SANEPID din cauza conditiilor de igiena precare. In urma acestei actiuni, primaria va scoate din nou la licitatie inchirierea strandului „Nicolae Titulescu“, licitatie la care administratorul actionar Eugen Duca a anuntat ca se va prezenta. Incerta ramine insa situatia sediului Organizatiei nr. 34 PSD, care va trebui ridicat cu macaraua pentru a degaja zona. „Sa nu implicati partidul in aceasta poveste. N-are nici o treaba. E vina mea…“, a mai spus patronul in timp ce ziaristii se indepartau.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 iunie 2004

Actualitate

» O batrina supravietuieste cu mincare de la studenti
» Cristi lupta pentru a trai
» „Trebuie sa muncesc! Copilul meu are cancer!“
» Harta Doljului – luata la bani marunti
» PETROM isi construieste un motel de miliarde in Turnu Severin
» Ion Vulpe, directorul SNLO, a demisionat
» C. Buca semneaza abia acum „Mereanu“
» Politistii din Dabuleni s-au trezit cu o bomba la post
» Oltenii se internează cu gripă şi pneumonie
» Comedie cu actori din Balteni si victime din politie
» Polivalenta, aspirator de bani guvernamentali
» 25 de persoane au intrat in greva foamei in fata Primariei Turburea
» Noua administratie doljeana si-a stabilit prioritatile
» Angajatii RAADPFL vor ramine fara slujbe
» Craiovenii platesc asigurarea de raspundere civila auto in ultima zi
» Puterea s-a infratit cu opozitia
» Antonie Solomon a plins la televizor
» Afacerile cu pesti si moluste – finantate de SAPARD
» Tone de clor lichid sint transportate lunar spre Tirgu Jiu
» Cetăţenii sirbi au nevoie de viză pentru a intra in Romania

Local

» „Perlele“ oltenilor de la „examenul de bacaloriat“
» Bunicii isi ajuta nepotii la completarea fiselor de admitere
» Trei elevi slatineni, eliminati din examenul de bacalaureat
» Clase de alfabetizare pentru romii adulti
» Partidul ia apa
» ELECTRICA a taiat lumina orbeste
» O familie din Craiova terorizeaza vecinii cu miros de balegar
» Rafuiala cu cocteiluri Molotov la Calafat
» Deziluzia de pe Jiu

Dolj

» Matematica a dat dureri de cap elevilor la bacalaureat
» Doljenii divorteaza din cauza infidelitatii si violentei in familie

Sport

» „Ma felicit ca am reusit sa-l determin pe Gane sa revina la Universitatea“
» S-a renuntat la Miclea, Ungureanu si Tataru
» Njock a promis ca vine astazi
» Pierre a parasit ieri Romania
» „Eu mi-l doream pe Sabin Ilie“
» Noi parteneri pentru promovarea echipei Pandurii
» Negut, Bogoi si Gavrilescu s-au inteles cu Pandurii
» Unde se va opri Grecia?
» Duval va concura pe o masina de Campionat Mondial
» Lusitanii au stors „portocala“
» Buhus si Frunza au semnat cu Universitatea
» „Sper ca Universitatea Craiova sa termine pe podium!“
» Staicu va negocia cu Bosinceanu transferul lui Pascovici
» Amical cu Oltul Slatina
» Alb-albastrii au fost la doctor

Top