13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAverea primarului Craiovei la inceput de mandat este impresionanta

Averea primarului Craiovei la inceput de mandat este impresionanta

Craiovenii l-au desemnat pe 20 iunie pe Antonie Solomon sa le conduca orasul pentru viitorii patru ani.

Terenurile, casele de vacanta si masinile „colectionate“ de catre candidatii pentru fotoliile de primar al unuia din cele mai mari municipii din tara contrasteaza cu saracia in care traiesc multi craioveni.

Doua apartamente, o casa de vacanta, cinci spatii comerciale, aceasta este, pe scurt, averea lui Antonie Solomon, inregistrata in declaratia de avere din dosarul de candidatura si cu care a intrat in Primaria Craiova, ca sef al administratiei publice locale.

Aceasta lista o puteti compara cu cea pe care o va avea primarul Craiovei, la finalul mandatului, peste patru ani. „Am o vila la Leamna, cu 350 metri construiti, dotata cu toate utilitatile si evaluata la aproximativ zece miliarde de lei. Mai am doua apartamente, in centrul Craiovei, pe Calea Bucuresti, patru magazine, alimentare si de metalo-chimice, cu o suprafata de 1.400 metri patrati, la Gara, in Craiovita si in Centru. Am si economii, cit sa nu mor de foame, dar nu am conturi deschise in strainatate sau in tara“, a declarat Antonie Solomon, care se considera ca facind partea din clasa mijlocie, cu o avere care ii permite sa traiasca in conditii decente, alaturi de familia sa.

De profesie economist, noul primar a fost director al Intreprinderii Metalo-Chimice, inainte de 1989, si viceprimar al Craiovei, in perioada 2000-2004. Antonie Solomon a infirmat ieri zvonurile potrivit carora, in urma campaniei electorale, ar fi ramas dator unor persoane care i-ar fi sustinut financiar campania electorala.

„Sint unii pe care ii deranjeaza cind vorbesti de avere, unii care mor ca nu stiu sa ascunda cit au si altii care mor de foame. Eu sint undeva pe la mijloc. De la primarie nu am luat insa nici un leu, desi unii zic ca sint nebun. O sa iau odata toti ziaristii, sa-i urc intr-un autobuz si sa-i duc la vila mea de la Leamna, sa vada ce am acolo. In perioada asta m-au facut si lautar, au spus ca am si un crocodil in piscina, care maninca un vitel pe zi, ca am datorii pe la tigani, dar eu n-am un leu datorie, la nimeni!“, a mai spus noul primar al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS