24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn sofer curajos a evitat o tragedie la Ganeasa-Olt

Un sofer curajos a evitat o tragedie la Ganeasa-Olt

Florin Florescu, de 52 de ani, din Ploiesti, si-a riscat viata simbata dimineata, in comuna Ganeasa din judetul Olt, incercind sa opreasca un tir in flacari care se indrepta spre casele oamenilor.

Florin Florescu venea simbata de la Drobeta Turnu Severin la volanul unui tir cu remorca incarcat cu hirtie de impachetat. In dreptul Postului de politie din Ganeasa, in jurul orei 03.00, a observat ca partea din spatele tractorului fusese cuprinsa de flacari. A oprit repede, a sarit din cabina si a fugit sa scoata cuiul de la remorca. Nici n-a apucat bine sa se bucure ca salvase o parte din marfa ca tractorul a luat-o din loc. Din cauza caldurii, electromotorul cuplase si, cum masina ramasese in viteza, aceasta a plecat singura indreptindu-se spre mijlocul soselei si apoi spre un grup de case aflate in stinga.

Disperat, Florin Florescu, riscind sa ia foc, a urcat in cabina cuprinsa de flacari si a tras de volan, indreptind tractorul spre dreapta, unde se afla un sant mai adinc. Manevra a reusit. Intre timp au sosit si pompierii. In rezervorul masinii se aflau 500 de litri de motorina. Pompierii au declarat ca un adevarat dezastru a fost evitat atit pentru ca au fost anuntati foarte repede, cit si pentru ca soferul a dat dovada de curaj. Florin Florescu s-a ales cu arsuri usoare pe fata, pe miini si pe spate, care nu au necesitat internarea. Pompierii si criminalistii sositi la fata locului nu au stabilit deocamdata motivele declansarii flacarilor. Intreaga cantitate de hirtie era oricum asigurata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS