17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVrabia malai viseaza

Vrabia malai viseaza

Saptamina trecuta, Gazeta de Sud a deconspirat metoda prin care actualul primar in functie al Bechetului, Alexandru Glavan, si-a completat studiile. Pentru a urma cursurile unui liceu, actualul primar din Bechet a sarit din clasa a IV-a direct in clasa a VIII-a. Ca sa respecte linia de atunci a partidului, care le impunea cadrelor de nadejde sa fie absolvente de liceu, primarul Glavan si-a rostuit prin metode deloc ortodoxe un certificat de sapte clase primare prin decuparea unui exemplar care ii conferea drepturile unui absolvent de scoala generala. Documentul l-a folosit pentru a se inscrie la cursurile fara frecventa ale liceului din Bechet.

Primarul Glavan a facut spagatul peste patru clase

Aproape de terminarea liceului, s-a descoperit ca nimeni din Bechet nu fusese coleg in casele V-VII cu elevul Alexandru Glavan si ca respectivul certificat pe care-l depusese pentru continuarea studiilor liceale era fals. Elevul Glavan a sarit cu buna stiinta din clasa a lV-a direct la liceu. Singurul partid din acea vreme a facut cercetari si a decis ca, pentru un an, Glavan trebuie mutat de la primarie pentru ca lumea sa uite ca a sarit peste cal. Intre timp, i s-a creat facilitatea ca la Scoala din Amarasti sa treaca intr-o singura zi toate clasele gimnaziale care-i lipseau. Pentru a obtine diploma de absolvent de opt clase, necesara la liceu, acesta a fost sfatuit sa spuna ca pe cea veche a pierdut-o. Se pare ca tot pe uitare a mizat si acum Alexandru Glavan cind, cu girul partidului din care face parte, a hotarit ca trebuie sa mai candideze pentru inca un mandat la Primaria orasului Bechet. Nu hotarirea lui Glavan mira electorii, ci girul partidului care numara multi fosti membrii cu functii de raspundere din vechiul partid comunist. Acestia ar fi trebuit sa-si aminteasca de valurile pe care le-a facut Glavan pe vremea cind si-a luat libertatea de a trece din clasa a IV-a direct la liceu. Glavan s-a apucat sa scrie, suparat ca ziarul a reamintit povestea pe care o credea uitata. A acuzat semnatarul articolului de apucaturi liberalo-pediste. Primarul mizeaza ca in turul doi al alegerilor din 20 iunie ii va pacali din nou pe localnici cu aptitudinile lui manageriale exersate pe vremea cind a facut spagatul peste ultimele patru clase gimnaziale.

In loc sa lamureasca in dreptul la replica cerut lucrurile de care se crede acuzat, Glavan vrea sa inseram in coloanele ziarului marile realizari ale mandatului sau de primar, care, in conceptia lui, ar trebui sa aiba doua variante de titlu: 1. Bate vintul adevarului si 2. Vrabia malai viseaza. Pentru ca a doua varianta ni s-a parut mai aproape de ceea ce vrea candidatul Glavan, am ales-o pentru titlul materialului prin care vrem sa aflam si noi si cititorii cine vrea sa conduca pentru inca patru ani unul din cele sapte orase ale Doljului, Bechetul!

Pentru ca se vede in oglinda, Glavan crede ca Bechetul are doi primari

„Va rugam sa ne acordati dreptul la replica … referitor la materialele aparute, avindu-ne protagonist pe noi“, asa incepe primarul Glavan cererea adresata redactorului-sef al Gazetei de Sud. Materialul la care se refera stimabilul primar are un singur protagonist, care este chiar el, nu mai multi. Daca ii este greu sa citeasca corect si sa recunoasca literele, ii sugeram sa angajeze un functionar cu liceul absolvit dupa scoala generala, sa-i citeasca si sa-i explice materialele care-l intereseaza. Printre realizarile pe care le vrea amintite in ziar se numara: construirea unei sali de sport cu fonduri de la bugetul local, refacerea parcului local „Dunarea“, constructia Parchetului, modernizarea localului primariei, sprijinirea activitatilor cenaclului „Clepsidre“, formarea in colaborare cu Ostroveni a Asociatiei Udatorilor etc.

Pentru corecta informare a cititorilor, ne-am oprit la citeva dintre asa-zisele realizari ale lui Glavan si am aflat ca: sala de sport a fost proiectata si construita mai mult de jumatate pe perioada mandatului altui primar, Glavan doar continuind lucrarile incepute inainte de 2000. Refacerea parcului „Dunarea“ s-a limitat la taierea plopilor batrini si plantarea altor copaci. Buruienile, maracinii si arbustii neingrijiti care au cuprins parcul nu au fost deranjati niciodata de primar. Parcul din Bechet nu se limiteaza doar la cele citeva banci vopsite in culorile tricolore de pe aleile principale. Cladirea din parc in care a fost amenajat muzeul si care se voia si un fel de teatru de vara se afla intr-o stare avansata de degradare. Singura gura de fintina facuta din trunchiul unui copac, piesa de muzeu unica in Romania, a fost sparta si zace sub un acoperis improvizat, in conditiile in care primarul se lauda cu refacerea parcului. O alta realizare care vrea sa cintareasca greu in mandatul care i s-a terminat este „constructia Parchetului“. Nu primarul a construit Parchetul Bechet, ci consiliul local a transferat cu titlu gratuit o cladire aflata in proprietatea primariei in proprietatea Ministerului Justitiei, care a refacut-o. Pentru cladirea in care va functiona Parchetul Bechet, primaria sau primarul nu au cheltuit nici un leu de la bugetul local. Despre cit a sprijinit primarul desfasurarea activitatii cenaclului „Clepsidre“ este jenant sa mai amintim, in conditiile in care n-a onorat promisiunea de a sponsoriza cu citeva milioane aparitia unei carti despre orasul pe care-l conduce si vrea sa-l mai conduca inca patru ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS