16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn barbat din Tatulesti-Olt si-a dat foc in fata viceprimarului

Un barbat din Tatulesti-Olt si-a dat foc in fata viceprimarului

Un barbat din comuna olteana Tatulesti a incercat, la inceputul saptaminii, sa-si puna capat zilelor dindu-si foc dupa ce si-a batut mar nevasta. Mircea Iordache, de 42 de ani, era cunoscut in comuna ca un alcoolic inrait. Luni si-a batut sotia deoarece femeia i-a spus sa nu mai bea. Fiind in stare avansata de ebrietate, s-a baricadat in casa si a amenintat ca va da foc casei si apoi se va omori. Doar interventia soacrei l-a salvat si pe el, si pe sotie de la moarte.

Viceprimarul Constatin Rada, care a fost prezent la locul incidentului, a povestit: „A venit la mine soacra-sa, Maria Trancan, care mi-a spus ca fiica ei a fost batuta de barbatu-sau, iar acesta ameninta ca-si da foc si lui, si neveste-sii, si casei. M-am dus imediat la ei acasa, unde am vazut ca intr-adevar iesea fum, iar Mircea (Mircea Iordache – n.r.) se inchisese inauntru si zbiera ca-si da foc, sa nu intre nimeni la el. L-am rugat sa iasa afara ca sa vorbim si dupa cinci-sase minute s-a conformat: a iesit cu un topor in mina, pe care l-a infipt in usa, apoi cu o bricheta, pe care o avea la spate, si-a dat foc in fata mea! Nu-mi venea sa cred. Era o torta vie si, din cite am vazut, se improscase cu diluant. L-am tras imediat din cadrul usii, l-am aruncat la pamint si i-am dat jos hainele care incepusera sa arda. Am sunat apoi la Salvare care a venit intr-un tirziu“, a spus viceprimarul din Tatulesti.

Mircea Iordache se afla in prezent internat la Sectia arsi a Spitalului Judetean Slatina, cu arsuri de gradul II si III pe membrele superioare. Cercetarile efectuate de politisti au relevat ca Mircea Iordache figureaza in evidentele medicale cu afectiuni psihice. Acesta are doi copii minori, bolnavi de plamini, care sint internati la sanatoriul Valea Iasului, din judetul Arges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS