21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Medicamente pentru nevoiasii olteni

Crucea Rosie Olt va relua, de saptamina viitoare, livrarea medicamentelor prin farmacia proprie, infiintata in toamna trecuta. In aceasta perioada, sint disponibile medicamente pentru hipertensivi, vitamine, medicamente pentru astmatici si pentru suferinzii de afectiuni ale glandei tiroide, dar si materiale sanitare (vata medicinala).

Programul de eliberare a medicamentelor este intre orele 8.00 si 12.00, in zilele de marti si joi. Pot solicita medicamente pensionarii care prezinta talonul de pensie, dar si persoanele cu o situatie materiala precara. Conditia necesara pentru a beneficia de acestea este prezentarea retetei eliberate de medicul de familie sau de medicul specialist. (A.M.)

Prima sedinta a noului consiliu local

Consiliul Local al municipiului Tirgu Jiu se va intruni astazi in noua formula, cu consilierii recent alesi. Consiliul va avea ca principala responsabilitate validarea primarului si a viceprimarilor care vor conduce patru ani Primaria Tirgu Jiu. Dintre cei 21 de consilieri locali, 13 sint la al doilea mandat, iar opt sint noi.

Studentii germani analizeaza operele lui Brancusi

Un grup de studenti de la Universitatea din Darmstadt-Germania se afla de citeva zile la Tirgu Jiu, pentru a studia operele lui Constantin Brancusi. Studentii, specializati in arhitectura, s-au aratat interesati sa realizeze citeva proiecte pentru amenajarea unei zone de agrement de-a lungul Jiului si a unor cladiri din oras. Proiectele vor fi prezentate apoi municipalitatii, pentru o eventuala aplicare. (C.C.)

Peste 200 de angajati ai UREX vor fi concediati

Conform noilor planuri de restructurare a uzinei, peste 200 de angajati ai UREX Rovinari vor fi trimisi in somaj. Administratorul judiciar al UREX, Mariana Somnea, patroana SIOMAX, a declarat ca restructurarea face parte din planul de salvare a uzinei, concedierile urmind sa inceapa din 11 iulie. Tot de la acea data vor fi demarate si procedurile de declarare a falimentului la UREX. „Pe Crisan nu l-a interesat decit cifra de afaceri pentru a putea transfera banii la Brasov. Lua anul asta 40 de miliarde si, in loc sa astepte pina cind uzina nu mai era pe pierderi, anul viitor mai lua 70 de miliarde“, a afirmat Mariana Somnea.

Pelerinaj pentru Stefan cel Mare si Sfint

Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania organizeaza un pelerinaj in nordul Moldovei, in perioada 28 iunie-2 iulie. In acest an se implinesc 500 de ani de la moartea lui Stefan cel Mare si Sfint, cel care a fost intemeietorul a peste 40 de manastiri, printre care si Manastirile Voronet si Putna, care au intrat in patrimoniul cultural european.

Pelerinajul va dura cinci zile si va cuprinde biserici din Cetatea de Scaun a Sucevei, Mirauti, Patrauti, Radauti, Galanesti, Vicolul de Jos. Pe 2 iulie, la Putna, pelerinii vor participa la manifestarile organizate de sarbatoarea nationala care comemoreaza cele cinci secole de la moartea domnitorului roman.

Reteaua de joasa tensiune de la Malarisca a fost extinsa

Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Electrica Oltenia a receptionat marti lucrarea de extindere a retelei de joasa tensiune din localitatea Malarisca, judetul Mehedinti. Investitia, in valoare de 1,5 miliarde de lei, s-a concretizat in extinderea cu 6,16 kilometri a liniei electrice aeriene existente. De aceasta lucrare beneficiaza cele 37 de gospodarii ridicate, in ultimii ani, in intravilanul marit al localitatii Malarisca. Obiectivul a fost finantat din creditul bancar contractat de SC ELECTRICA SA, pentru racordarea la reteaua electrica a tuturor locuintelor neelectrificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS