12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a pus stapinire pe o strada

Un craiovean a pus stapinire pe o strada

Locatarii blocurilor J si K din cartierul craiovean Valea Rosie au avut parte vineri de o surpriza. O portiune din strada George Vilsan a fost imprejumuita cu gard de o persoana necunoscuta, care vrea sa-si ridice casa chiar pe partea carosabila.

„Asta nu mai e strada, e fundatura“

„Vineri dimineata, pe la 9.00, a venit un cetatean mai in virsta insotit de citiva tineri si au blocat cu doua masini mari intrarea dinspre terasa Pan Group a strazii George Vilsan. Au montat niste garduri – precum gratiile de la gradina zoologica – de nu se mai poate trece pe acolo. Daca vrem sa iesim pe strada principala, trebuie sa ocolim acum pe la restaurantul Dacia. Nu am mai vazut asa ceva! O strada intreaga inchisa pentru ca asa vrea unul sau altul. Acum ne-or pune sa ne schimbam si buletinele, pentru ca nu mai este strada, este fundatura…“, sustine Constantin Ghindeanu, unul dintre locatarii din zona.

Oamenii se pling de faptul ca blocarea strazii are implicatii deosebite asupra vietii lor. „Trebuie sa ocolim atunci cind intram cu masinile. Si apoi, salvarea sau pompierii, daca e sa vina, trebuie sa ocoleasca pentru a putea ajunge la blocul nostru. Ca sa nu mai spun ca o masina de pompieri nici macar nu are loc pe strada, daca vine dinspre complexul Dacia, asa ca o sa ardem ca sobolanii din cauza unuia care a pus stapinire pe strada“, sustine Mihai Popescu.

„Cei de la primarie, care i-au dat aprobarea, trebuie sa fie ori timpiti, ori cretini“

Culmea este ca acela care a pus stapinire pe strada a lucrat nestingherit fara ca autoritatile sa-l intrebe macar de sanatate. „Au trecut pe aici niste jandarmi. Le-am spus ca ne-a fost blocata strada, dar nu le-a pasat. Au vorbit cu cineva prin statie, apoi au plecat mai departe, ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. Ala care a blocat strada cica a cumparat terenul cu strada cu tot si are aprobare de la primarie sa-si faca aici casa. Cei de la primarie, care i-au dat aprobarea, trebuie sa fie ori timpiti, ori cretini. Sau a profitat de faptul ca a fost campanie electorala si la primarie nu a muncit nimeni, ca toata lumea era ocupata cu alegerile, asa ca a barat strada si si-a adus o masina de nisip sa se apuce acum de lucru“, considera Patru Albu.

Lucratorii Sectiei 3 Politie Craiova au aflat abia simbata ca o portiune din strada George Vilsan a fost inchisa si au inceput cercetarile pentru a afla cine si in ce conditii si-a permis asa ceva. Am fi vrut sa aflam si opinia angajatilor Primariei Craiova despre aceasta situatie, insa in institutie nu se mai aflau decit gardienii publici care asigura paza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS