5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDanut Bica, retinut pentru trafic de persoane

Danut Bica, retinut pentru trafic de persoane

Danut Bica, fostul fotbalist al Universitatii Craiova, a fost retinut ieri de procurorii gorjeni pentru infractiunea de trafic de persoane. Procurorii si politistii gorjeni impreuna cu cei craioveni au descoperit ca fostul fotbalist a racolat si transportat in Spania, in perioada octombrie 2003 – februarie 2004, doua tinere. Fetele, dintre care una este gorjeanca, au fost duse intr-un apartament din Barcelona, unde au fost obligate sa se prostitueze.

In urma exploatarii tinerelor, Danut Bica a obtinut venituri de zeci de mii de euro. Procurorul Dumitru Bocsan, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca fotbalistul a fost prins in urma unui flagrant organizat de politistii si procurorii craioveni.

„Flagrantul a fost organizat pe 3 iunie la Craiova. O persoana sub acoperire a mers la Bica si s-a aratat interesata sa mearga in Spania. Una dintre fetele care au fost duse la Barcelona este din Gorj. Nu putem sa oferim prea multe date despre acest caz, intrucit ar putea periclita desfasurarea anchetei“, a declarat procurorul Bocsan.

In urma cu citeva zile, procurorii Parchetului Judetean Gorj l-au trimis in judecata pentru trafic de persoane pe Romica Geamanu din Motru, care a dus in Spania cinci gorjence pe care le-a obligat sa se prostitueze. Bica este suspectat ca ar fi membru al retelei cu sediul in Spania, din care a facut parte si Geamanu. Danut Bica a fost prezentat ieri Judecatoriei Tirgu Jiu, care a emis un mandat de arestare pe o perioada de 29 de zile. Avocatul fotbalistului a declarat ca va face recurs la Curtea de Apel din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS