10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidatii independenti, pe cale de disparitie

Candidatii independenti, pe cale de disparitie

Miine se va cerne „sita“ pentru alegerea primarilor, a consilierilor judeteni si a celor locali, care ne vor duce in UE. Din acest motiv, lupta in aceste alegeri locale a devenit mai acerba ca niciodata. Tot din acest motiv au aparut numeroase premiere, majoritatea negative, la adresa candidatilor inscrisi in cursa electorala.

In judetul Olt, dupa ce lumea a aflat ca numarul total al candidatilor, respectiv 13.400, depaseste numarul populatiei din unele orase ale judetului, precum Scornicesti (12.804 locuitori) sau Draganesti-Olt (12.656), un alt fapt vine sa uimeasca. Este vorba despre candidatii independenti, care sint foarte putini in comparatie cu restul colegilor „de cursa“, care apartin unor partide. Un alt amanunt interesant este ca majoritatea candidatilor independenti au optat pentru consiliile locale si mai putin pentru fotoliul de primar de localitate.

Conform datelor Prefecturii Olt, numai 82 de independenti au intrat in cursa electorala alaturi de restul pina la 13.400 de candidati care apartin unor partide. Situatia se intilneste in 46 de localitati din judet, dintr-un total de 111. In timp ce in orase precum Slatina, Corabia sau Draganesti-Olt exista doar un singur candidat independent inscris pentru accederea in consiliul local, in Bals sint patru. Tot cite patru candidati independenti sint si in alte doua comune din Olt, Urzica si Movileni, iar in Rotunda sint sase. In comuna Gircov, opt candidati se vor lupta pentru a intra in consiliul local. In alte doua localitati, candidatii inscrisi in cursa s-au gindit ca, daca nu vor ocupa postul „suprem“ de primar, macar in consiliul local sa apuce un locsor. Fapt pentru care, la Oboga si Plesoiu, cei doi candidati independenti s-au inscris atit pe listele pentru alegerea ca primar, cit si pe cele pentru consiliul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS