21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn sofer s-a trecut candidat la primarie

Un sofer s-a trecut candidat la primarie

Dumitru Tambalau, angajat ca si curier in cadrul Actiunii Populare, filiala Draganesti-Olt, si-a trecut numele pe listele partidului in locul candidatului propus pentru primarie

Partidul Actiunea Populara (AP)- filiala Draganesti-Olt s-a pricopsit cu un candidat-surpriza pentru fotoliul de primar. Desi partidul in cauza si-a desemnat pe 14 aprilie 2004 cu unanimitate de voturi candidatul la functia de primar al orasului in persoana actualului edil, Mircea Medintu, se pare ca, pina la urma, acesta a fost inlocuit pe listele oficiale. Dumitru Tambalau, angajat ca si curier in cadrul filialei locale a AP, a devenit candidatul partidului la primarie dupa ce, in timp ce se indrepta spre Biroul Electoral de Circumscriptie avind la el listele electorale, stampila si celelalte acte oficiale ale partidului, si-a trecut numele pe listele partidului, in locul numelui celui initial propus. AP-filiala Draganesti-Olt a incercat in zadar sa recupereze listele electorale, intrucit candidatura lui Dumitru Tambalau in locul lui Mircea Medintu a ramas batuta in cuie. Pina si instanta i-a dat dreptate curierului ajuns candidat la primarie.

AP-filiala Draganesti-Olt a contestat la Biroul Electoral candidatura acestuia, anuntind ca respectivul candidat nu are sprijinul partidului. Biroul i-a suspendat candidatura, dar, dupa ce cazul a fost analizat de Judecatoria Caracal, apoi de Tribunalul Olt, Tambalau a obtinut dreptul legal de a candida.

Marinela Georgescu, presedinta interimara a Tribunalului Judetean Olt, a spus: „Dumitru Tambalau a ramas candidatul din partea Actiunii Populare la Primaria Draganesti-Olt, in locul fostului candidat propus initial, Mircea Medintu. Decizia pe care am dat-o este definitiva si irevocabila si a fost singura care se putea formula in conditiile date. Dumitru Tambalau a avut la el toate actele oficiale ale partidului, stampila, tabelul si listele, toate stampilate si semnate de oficialii partidului… Asta e, actele vorbesc! E greseala lor ca au avut increderea sa dea toate aceste acte pe mina curierului“, a spus Marinela Georgescu.

Precizam ca, la Draganesti-Olt, in afara de candidatul-surpriza la primaria orasului, s-au mai inscris in cursa Stefan Ene (PRM), de la PND – Petre Bosoaga, Radu Mateescu din partea PSD, pentru PNL – Sorin Ghita, Nicolae Burta (PNG), din partea PUR – Vasile Stanescu, Iulian Duta de la PCD, Nicolae Balanescu (PD) si Ricman Gigi din partea PFDR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS