16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorul Gavrila, prins in flagrant cu spaga in buzunar

Profesorul Gavrila, prins in flagrant cu spaga in buzunar

Un cadru didactic universitar din Craiova a cazut in plasa procurorilor, fiind prins in flagrant dupa ce luase mita de la un student, pentru a-l promova la un examen

Magistratii Curtii de Apel Craiova au aminat ieri judecarea propunerii procurorilor, de arestare preventiva a lui Marin Gavrila. Profesor la Facultatea de Electrotehnica din cadrul Universitatii din Craiova, Gavrila este cercetat pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant de procurori si politisti, la inceputul acestei saptamini, luind spaga de la un student pentru a-l promova la un examen.

Un milion si jumatate pentru promovare la „Tehnica frigului“

Dr. ing. Marin Gavrila, sef de lucrari la catedra de electromecanica din cadrul facultatii cu acelasi nume, a picat luni in plasa intinsa de procurorii Biroului de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate de la Parchetul Tribunalului Dolj. Totul a pornit de la sesizarea unui student din anul V, care avea examen cu Gavrila la cursul „Tehnica frigului“. Pregatit temeinic pentru flagrant, studentul i-a inminat profesorului suma de 1.500.000 de lei – „contravaloarea“ promovarii examenului – si un biletel pe care erau mentionate grupa si numele celui care a contribuit la bunastarea cadrului universitar. Nici nu a iesit bine studentul, ca au intrat pe usa procurorii, care, la perchezitie, i-au gasit lui Marin Gavrila intr-unul dintre buzunare banii pe care scria cu cerneala fluorescenta cuvintul MITA.

Judecatorii n-au fost de acord cu propunerea de arestare preventiva

Prins cu spaga, seful de lucrari Gavrila a explicat oamenilor legii ca habar nu are cum i-au ajuns in buzunar banii marcati. Explicatia nu i-a „miscat“ pe procurori, care au solicitat Tribunalului Dolj emiterea unui mandat de arestare preventiva impotriva cadrului universitar.

Judecatorii Tribunalului Dolj au respins insa propunerea procurorilor, de arestare preventiva a lui Gavrila, astfel ca Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a fost nevoit sa formuleze recurs. Pronuntarea asupra recursului trebuia sa aiba loc ieri, la Curtea de Apel Craiova, insa magistratii de aici au decis sa amine judecarea pina marti, 4 mai.

Marin Gavrila nu este un oarecare. Pe linga faptul ca este sef de lucrari la Facultatea de Electromecanica din Craiova, dr.ing. Gavrila este si… antrenor de fotbal al echipei ASF Mirsani, situata in prezent pe locul al saselea in clasamentul Diviziei D – judetul Dolj. Prin Mirsani, satenii il descriu drept un om cu stare, care ar avea si o moara, ba chiar si niste firme, cica prin Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS