Acasă Local COREMI SA Craiova – evaziune fiscala de peste patru miliarde de lei

COREMI SA Craiova – evaziune fiscala de peste patru miliarde de lei

Inspectorii Directiei Controlului Fiscal din cadrul DGFP Dolj au descoperit nereguli majore la societatea comerciala COREMI SA din Craiova, care se ocupa, printre altele, de reconstructia Salii Polivalente. In urma controlului, care a vizat perioada octombrie 2001 – septembrie 2003, inspectorii au descoperit ca societatea nu a platit impozit pe profit in suma de 1,6 miliarde de lei. „Acest lucru a fost posibil prin stornarea din venituri, fara documente, a anumitor sume, prin neluarea in calcul la stabilirea profitului impozabil a unor cheltuieli nedeductibile fiscal si prin inregistrarea pe cheltuieli a unor facturi fara date de identificare“, a declarat Simona Busica, directoarea Directiei Controlului Fiscal din cadrul DGFP Dolj.

Inspectorii au descoperit si nereguli la plata TVA. Din calculele contabile a rezultat o diferenta de plata de 2,6 miliarde de lei aferenta perioadei octombrie 2001 – septembrie 2003, pe care COREMI SA nu o platise catre DGFP. „Suma provine din inregistrarea veniturilor din chirii fara colectarea TVA, din vinzarea de terenuri sub valoarea contabila fara sa inregistreze TVA-ul, precum si din deducerea TVA pe baza unor facturi fara date de identificare“, a mai spus Simona Busica.

Marcaje deteriorate la peste 600 de sticle cu bauturi spirtoase

In urma inventarierii bauturilor spirtoase comercializate de SC INEJ SRL Craiova, ambalate in sticle PET de cinci litri, inspectorii au descoperit 42 de sticle ale caror marcaje erau deteriorate si 609 sticle la care banderolele de pe dopurile de plastic erau dezlipite. „Banderolele s-au dezlipit din cauza neglijentei la receptie a marfii, de aceea toate sticlele au fost retrase de la comercializare si returnate producatorului pentru relipire. Am amendat societatea cu 200 de milioane de lei, bani pe care i-a platit in aceeasi zi, pentru detinerea in antrepozitul fiscal a bauturilor spirtoase cu marcaje deteriorate. De asemenea, in baza articolului 246 din Codul Fiscal am confiscat bauturile spirtoase imbuteliate in sticle PET cu marcaje deteriorate, valoarea acestora ridicindu-se la sapte milioane de lei“, a concluzionat Simona Busica.

Exit mobile version