11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajatii UREX incep sa-si primeasca banii

Angajatii UREX incep sa-si primeasca banii

Alexandru Crisan, patronul SC UREX ROVINARI, a virat in contul fabricii suma de cinci miliarde de lei, reprezentind o parte din contravaloarea salariilor angajatilor fabricii, restante din ultimele trei luni, ca urmare a declansarii de catre Autoritatea Nationala de Control (ANC) a unei ample operatiuni de verificare a acestei societati.

Controlul declansat ieri atit la SC UREX ROVINARI SA, cit si la celelalte societati comerciale detinute in Brasov de acelasi patron continua. Conform unui comunicat al ANC, controlul dureaza zece zile si se desfasoara simultan la Rovinari si la Brasov, raportul urmind sa fie inaintat premierului, iar daca vor fi identificate elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala, va fi formulata o plingere penala la Parchetul General.

Referindu-se la inceperea platii de catre patronul UREX Rovinari, Ionel Blanculescu, ministrul controlului, a declarat: „Am luat act de inceperea platilor de catre Alexandru Crisan, sumele fiind insa departe de a acoperi totalul necesar pentru plata salariilor muncitorilor. Totusi, o data cu declansarea controlului la UREX, lucrurile incep sa se miste, cel putin din punctul de vedere al platii salariilor muncitorilor. Situatia care a condus la declansarea acestei verificari este de netolerat. Am spus-o si o repet, nu voi tolera ca statul sa fie sfidat, atit prin neplata unor datorii care afecteaza bugetul de stat, cit si prin privarea muncitorilor fabricii de toate drepturile care le revin conform legii, avind in vedere ca acestia au contracte de munca perfect legale“.

Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a declarat ca una din concluziile verificarilor Comisiei de control a UREX Rovinari este ca patronul Alexandru Crisan a incalcat prevederile Legii societatilor comerciale, care se refera la folosirea creditelor societatii. Surupaceanu a precizat ca ieri angajatii Autoritatii Nationale de Control au finalizat verificarile, urmind sa le faca publice intr-un raport. Conform articolului 266, alineatul 2, din Legea 31 /1990 se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani fondatorul, administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societatii, care foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect. Este cunoscut faptul ca multe dintre afacerile UREX s-au derulat prin firmele din Brasov ale lui Crisan, ajungindu-se in situatia ca, din cauza lipsei banilor, muncitorii sa nu mai fie platiti cu lunile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS