16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemolatorul Casei Orman, trimis in judecata pentru abuz si distrugere

Demolatorul Casei Orman, trimis in judecata pentru abuz si distrugere

Constantin Rosu dixit: „Ce mare monument am demolat?“

Trase de mineca de presa, autoritatile locale s-au trezit in al 12-lea ceas si au luat pozitie fata de Constantin Rosu, patronul de la Green House. Dupa ce s-au convins la fata locului ca fosta Casa Orman a fost demolata abuziv si ca s-au inceput lucrarile la o noua constructie, de asemenea, ilegal, juristii primariei au depus plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova. „Treaba nu-i in regula! Am primit doua adrese de la Ministerul Culturii si Cultelor si de la Directia Judeteana de Cultura si am luat masuri. Am renuntat la amenda de o suta de milioane de lei si am facut plingere penala la Parchet“, a declarat primarul Vasile Bulucea in plenul sedintei Consiliului Municipal Craiova. La Parchet exista deja trei plingeri penale, doua depuse de Inspectoratul in Constructii Dolj si una de Primaria Craiova, pe numele lui Constantin Rosu.

Pentru abuzurile facute si pentru ca autoritatile locale cam dorm si habar nu au ce se intimpla in ograda lor, prefectul de Dolj, ca reprezentanat al guvernului in teritoriu, ar trebui sa sesizeze Parchetul National Anticoruptie. Insa nici acesta nu este la curent cu ceea ce se intimpla de mai bine de doua saptamini prin urbe. „Nu cunosc subiectul, nu stiu despre ce este vorba si nu comentez. Am sa ma informez si, daca va fi cazul, am sa sesizez PNA“, a declarat Ion Calin, prefectul de Dolj.

Tupeu de demolator

Pe buna dreptate, Constantin Rosu este nedumerit de ce „aia de la primarie“ au o asemenea reactie, in conditiile in care ei nu si-au facut datoria si nu s-au ocupat de actele de transfer:

„Pina acum de ce nu s-a sesizat nimeni ca am demolat casa? Abia la o saptamina dupa ce am pus-o jos s-au gasit unii sa comenteze. Pe banii mei am mutat oamenii in locuintele mele, iar consiliul local abia astazi (ieri- n.r.) a bagat pe ordinea de zi schimbul de locuinte, cind faptic era realizat de-o luna. E drept sa platesc eu?“.

Patronul de la Green House considera ca, din moment ce casa a fost declasata de pe lista monumentelor istorice, a actionat legal si sustine ca nu intelege de ce se face atita tam-tam pentru o ruina care statea sa cada. „Ce mare monument am demolat? Si daca era asa mare monument istoric, de ce nu au dat ei 400.000 de euro sa o consolideze si de ce Ministerul Culturii a dispus declasarea cu atita usurinta? De ce aia care se vaita acum n-au facut greva foamei ca sa opreasca declasarea?“, intreaba revoltat Constantin Rosu.

Daca juristii celor doua institutii vor trata cu profesionalism cazul si se vor prezenta la toate procesele, asa cum este normal, pentru ca de aceea sint platiti din bani publici, Constantin Rosu poate fi condamnat la citiva ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS