Complexul turistic ilegal de la „Ripa Rosie“ a modificat harta Romaniei

Autori


Dincolo de comuna Terpezita, in curba soselei judetene care duce la Virtop, o pancarta publicitara te atentioneaza ca la nici doi kilometri de sosea poti poposi in statiunea turistica „Ripa Rosie“. Numele statiunii vine de la valea piriului Desnatui, formata din aglomerari de argile rosii, care coboara incet dinspre padure catre apa. Acesta este locul binecuvintat de Dumnezeu si pingarit de Marcel Constantinescu, omul care, dupa cite ilegalitati a facut, lasa impresia ca si existenta lui este o ilegalitate. Pe aceste locuri, in urma cu 12-13 ani pastea turma de 400 de oi a celui care mai tirziu a demonstrat lumii ca legea este o notiune abstracta, care nu are nici o legatura cu realitatea pe care a inventat-o el, Marcel Constantinescu. Tot in acea perioada, Marcel a apelat la toata siretenia lui de taran cu serviciu la oras si a incercat vigilenta autoritatilor construind initial pe valea de la „Ripa Rosie“ o baraca.

Unii membri de partid dormeau cu capul in farfuriile lui Marcel

Dupa ce si-a vindut oile sau le-a mincat, Marcel a fost bine consiliat de oamenii care-i scapasera oile de la gloaba Primariei Salcuta si a inceput sa produca firme pe banda rulanta si sa inceapa marele lui proiect ilegal, construirea statiunii turistice de la „Ripa Rosie“. Pentru ca nimeni nu a reactionat, omul a adus utilaje in vale, a inceput sa sape si sa construiasca un restaurant cu circuit inchis in care, la acea vreme, o parte din membrii partidului din care facea parte luau cine vesele, pina adormeau cu capul in farfuria cu friptura. Incurajat si aproape rasfatat, Constantinescu a crezut ca poate sa-si masoare puterile lui de electrician cu cele ale senatorilor, deputatilor si ale altor oameni de afaceri, care macar din patru in patru ani tot ar fi trebuit sa vada cum se ridica „Ripa Rosie“. In drumurile lor electorale, parlamentarii care raspund de comuna Salcuta ar fi trebuit sa auda ceea ce oamenii, dupa atita timp, abia daca mai soptesc de frica. Se pare ca nici macar cei citiva prefecti care s-au perindat in Dolj n-au stiut pina unde sint granitele judetului, din moment ce comuna Salcuta, cu problema ei Marcel Constantinescu, n-a ajuns la urechile nici unuia. Actualul prefect, Ion Calin, care ne-a marturisit ca a auzit din presa despre problema ilogica, imorala si ilegala care se cheama Marcel Constantinescu, n-a avut nici macar curiozitatea sa vada unde este si ce este „Ripa Rosie“, preferind demersul mult mai usor de a sesiza Parchetului National Anticoruptie pasivitatea institutiilor statului in cazul Marcel Constantinescu.

Cinci vile somptuoase construite ilegal ascund povesti nemuritoare


Fara sa ceara aprobarea Directiei Apelor Romane, Marcel a dispus schimbarea cursului Desnatuiului prin efectuarea unor lucrari hidroameliorative care au avut ca scop formarea unui lac de acumulare. Lacul nu figureaza pe nici o harta pentru ca, desi el exista legal, lipseste cu desavirsire. Hartile strategice detinute si de armata nu au consemnate nici lacul de la „Ripa Rosie“, nici noul curs al Desnatuiului, care s-a intimplat sa curga pe unde nu-i placea lui Marcel Constantinescu. Doar pentru acest lucru, Serviciul Roman de Informatii ar fi trebuit sa-i sesizeze pe cei in drept ca, in Dolj, un personaj devenit legenda prin faptele sale poate induce Fortele Armate Romane in eroare daca acestea nu si-au corectat harta dupa lucrarile ilegale facute de Marcel. Pentru ca nimeni niciodata nu a suflat in borsul lui Marcel, personajul a crezut ca e tare si a mai construit cinci vile pe malul lacului format pe Desnatui. Si acestea tot fara autorizatie, fara proiect si, dupa cum pare, fara responsabilitate. Ca gest de recunostinta pentru pasivitatea in care se complac functionarii statului, Marcel, in anii trecuti, a permis unor copii institutionalizati sa se creada in tabara intr-una dintre construtiile de la „Ripa Rosie“. Gest necugetat din partea Inspectoratului Judetean, care ar fi trebuit sa stie ca, indiferent de starea copiilor, acestia nu pot fi cazati decit in spatii autorizate pentru a se putea evita situatii cel putin neplacute.

Chiar linga Finantele doljene, Marcel si-a ridicat ilegal o cladire pentru care nu plateste impozit

Daca-ti iei o masina putin mai scumpa decit Dacia, incepe toata lumea sa te invidieze si sa se intrebe de unde ai facut banii. Daca umbli ca Marcel Constantinescu, nu te baga decit cine trebuie in seama si poti cobori fara grija din masina fara toba cu sacul cu bani. Cu cit te speli mai rar si te imbraci cu camasa direct de pe sfoara, cu atit fug gulerele subtiri de la Finante de tine. Nici macar cind construiesti o haragaie nu te baga in seama, lucruri pe care Marcel le stie, din moment ce fata in fata cu DGFP Dolj, pe strada Mitropolit Firmilian din Craiova, si-a ridicat o cladire tot fara autorizatie si tot fara proiect. Desi este chiar linga Finantele Publice, Marcel nu plateste nici macar impozite pe cladire, pe motiv ca daca nu are autorizatie de construire inseamna ca nu exista cladirea, chiar daca umbra ei intra pe ferestrele conducerii Finantelor doljene. Asteptam cu interes sa vedem daca prefectul Ion Calin va avea curajul sa observe pina unde tin granitele judetului!Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 30 aprilie 2004

Actualitate

» 14 ore de apa calda pe zi in Craiova
» Candidatul PRM Mihai Dragu este convins ca va ajunge primar
» Sindicalistii din invatamint continua maratonul pichetarii Prefecturii Dolj
» Vinzarea laptelui in bidoane de plastic ar trebui interzisa
» DISTRIGAZ SUD – 10% din somatiile de plata se lasa cu debransari
» 250 de firme slatinene risca sa fie amendate
» Opozitia gorjeana ameninta cu boicotarea alegerilor
» Parcul Central din Bailesti a devenit pasune unde pasc caii
» Primarului Glavan ii ajunge greu cultura la glava!
» Consilierii locali vor sa fie gunoierii Craiovei
» Produse second hand in piata din Bailesti
» Domn’ Semaca gaseste mereu cruci… in legume
» Infanteria Romana a sarbatorit 174 de ani de la infiintare
» Locurile de munca vacante in judetul Dolj
» Conditii inumane de trai la marginea Bailestiului
» O familie cu cinci copii traieste intr-o saracie lucie

Local

» Profesorul Gavrila, prins in flagrant cu spaga in buzunar
» COREMI SA Craiova – evaziune fiscala de peste patru miliarde de lei
» Oamenii de stiinta au descoperit o substanta care ne face nemuritori
» Accident mortal in Mehedinti
» Doi minori orsoveni intentionau sa treaca Dunarea cu pluta
» Doua accidente mortale in aceeasi noapte
» O batrina a fost snopita in bataie de propriul fiu
» Un craiovean a incercat sa introduca ilegal in tara un autoturism

Gorj

» Nicolae Mischie – baronul mitei
» Angajatii UREX incep sa-si primeasca banii
» Judecatorul Duguleanu a colectionat peste 17.000 de cutii de chibrituri
» Violata si ucisa de concubin

Sport

» Am ratat startul, dar ne-a salvat Plesan
» Cu „lanterna“ in ochi
» Un meci care poate da sens derbiului
» „Militarii“ doar s-au antrenat
» „Ceferistii“ s-au distrat cu Juventus
» Rarora nu a fost programata
» Programul etapei a 27-a
» „Echipa de cirnati a lui Rudi“
» Viorel Moldovan s-a accidentat
» „Nu-l dau nici pentru tot aurul din lume“
» Maradona a parasit clinica in care era internat
» „Regretam ca am pierdut calificarea la Euro“
» Plesan si Danciulescu viseaza cu ochii deschisi
» „Cu aceasta echipa de castraveti nu avem ce cauta in Portugalia“
» din preliminariile CM 2006 Olanda a zdrobit Grecia
» Roberto Baggio a spus adio „squadrei azzurra“
» Rezultate din meciurile amicale intertari
» Remiza echitabila
» CSM Craiova se mentine in fruntea atletismului romanesc
» Dorel Simion continua cursa spre Olimpiada
» „Patimile lui Crisan“

Opinii

» Scurt voiaj in tara lui Mischie

Top