11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal5-1 cu Germania, ce echipa trasnita avem!

5-1 cu Germania, ce echipa trasnita avem!

• Mijlocasul Universitatii Craiova, Mihaita Plesan, a jucat 78 de minute si a inscris un gol demn de marele Diego Maradona • „Sinteti Italia din sud-estul Europei“, ne-a caracterizat Franz Beckenbauer

Meci amical

Romania – Germania 5-1

• Stadion „Giulesti“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Plesan ’21, Rat ’23, Danciulescu ’36, ’43, Caramarin ’84 / Lahm ’88.

Romania: Lobont – Stoican, Chivu, Iencsi, Rat – Fl. Petre, Radoi, Plesan, Dica – Danciulescu, Ganea. Au mai jucat: Ghionea, Neaga, Caramarin, Ov. Petre, Contra, M. Niculae. Antrenor: A. Iordanescu.

Germania: Kahn – Friedrich, Ramelow, Jeremies – Frings, Schneider, Ernst, Hamann, Lahm – Bobic, Kuranyi. Au mai jucat: Hildebrand, Freier, Neuville, Kehl. Antrenor: R. Völler.

• Au arbitrat: R. Rosetti – A. Stagnoli, A. Griselli (toti din Italia).

• Filmul golurilor: min. 21, 1-0: Plesan a plecat de la mijlocul terenului intr-o cursa solitara, a facut slalom printre fundasii adversi si, din interiorul careului mare, a sutat in vinclu; min. 23, 2-0: Rat a „demarat“ pe partea stinga si l-a executat pe Kahn cu o „scarita“ superba; min. 36, 3-0: Fl. Petre a „innodat“ citiva adversari, a centrat de pe dreapta si Danciulescu a reluat sub transversala; min. 43, 4-0: Stoican a centrat de pe dreapta, iar Danciulescu, liber la sase metri, l-a invins pe Kahn; min. 84, 5-0: Neaga a patruns in careu, a pasat in stinga si Caramarin, venit lansat, a sutat imparabil; min. 88, 5-1: Lahm a trimis o „torpila“ de la opt metri, iar mingea deviata de Stoican l-a pacalit pe Lobont.

Fostul selectioner al Germaniei, Jupp Derwall, sustinea inaintea meciului din „Giulesti“ ca nationala Romaniei nu este un adversar destul de puternic pentru a-i solicita suficient pe fotbalistii teutoni, care au intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru CE 2004. Dovedind o mai buna cunoastere a fotbalului actual decit predecesorul sau, actualul selectioner al „panzerelor“, Rudi Völler, a spus ca partida cu tricolorii este suficient de dificila pentru pregatirea elevilor sai: „Romania are jucatori tehnici si imprevizibili, iar noua nu ne convin asemenea adversari“. Din pacate pentru Völler si din fericire pentru noi, Romania s-a dovedit ieri-seara o echipa mult mai valoroasa decit ar fi dorit tehnicianul german, „panzerele“ sale fiind puse pe butuci de trupa generalului Iordanescu.

„Generalul“ s-a confruntat cu citeva probleme delicate de lot, Pancu si Mutu fiind indisponibili, iar Chivu accidentindu-se in minutul 35. Fortat de imprejurari, „Generalul“ a dat credit jucatorilor care evolueaza in campionatul intern, toata linia de mijloc fiind alcatuita din fotbalisti „autohtoni“, in timp ce in ofensiva a fost utilizat, alaturi de Ganea, golgheterul Romaniei, Ionel Danciulescu.

Optiunile lui Iordanescu s-au dovedit inspirate, Plesan deschizind scorul in urma unei faze demne de marele Diego Maradona, in timp ce Danciulescu a inscris golurile trei si patru ale tricolorilor, finalizind centrarile de pe dreapta ale lui Fl. Petre si Stoican. Golul doi al nationalei Romaniei a fost marcat de Rat, in urma unei actiuni rapide pe partea stinga, iar ultima reusita a tricolorilor a fost opera lui Caramarin.

Nici Völler nu a avut toti jucatorii valizi, fundasul Wörns, mijlocasul Rahn si atacantul Klose nefacind deplasarea in Romania. Cu citeva ore inainte de meciul de pe „Giulesti“, Völler a mai primit trei „lovituri“. Michael Ballack, vedeta germanilor, a fost declarat indisponibil de catre medici din cauza unei intinderi musculare, Nowotny s-a accidentat la incalzire, iar portarul Lehmann a acuzat dureri de spate.

Cei alesi de Völler sa-i inlocuiasca pe titularii absenti nu s-au dovedit capabili sa apere blazonul nationalei Germaniei, ei fiind depasiti la toate capitolele de o echipa a Romaniei aflata in zi de gratie. De fapt, cea mai buna caracterizare a trupei lui Iordanescu a facut-o Franz Beckenbauer, fostul mare jucator si antrenor al Germaniei: „Aveti o superechipa. Sinteti Italia din sud-estul Europei.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS