12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedintenii pescuiesc ilegal

Mehedintenii pescuiesc ilegal

Ministerul Padurilor, Apelor si Mediului a stabilit prin Ordinul 207 ca, pe fluviul Dunarea, in zona de frontiera cu Serbia si Muntenegru, respectiv intre Gura Timocului si Bazias, este interzis pescuitul pe o perioada de 30 de zile, de pe 12 aprilie pina pe 11 mai inclusiv.

De la inceperea perioadei de prohibitie, politistii de frontiera mehedinteni au intocmit trei dosare penale pentru pescuit ilegal. Politistii din cadrul sectorului de frontiera Drobeta Turnu Severin i-au depistat in noaptea de 16 spre 17 aprilie pe Nicusor Vrabete, de 38 de ani, din municipiu, si pe Ionel Maresi, de 18 ani, din comuna Simian, care pescuiau in apele fluviului Dunarea utilizind unelte de pescuit interzise de lege. Celor doi li s-au intocmit dosare penale pentru comiterea infractiunilor de pescuit cu unelte interzise de lege, pescuit comercial pe timp de noapte fara autorizatie si pescuit in perioada de prohibitie, riscind o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si cinci ani.

Politistii de frontiera de la sectorul Girla Mare l-au depistat pe 21 aprilie pe Nicolae Seresi, de 36 de ani, care folosea o plasa de pescuit fara a poseda autorizatie de pescuit comercial. In aceeasi zi, fratii Nelu si Dan Popescu, de 24, respectiv 25 de ani, din comuna Gruia, au fost surprinsi pe malul Dunarii avind asupra lor intr-un sac de plastic doua plase de pescuit. Celor doi li s-au intocmit, de asemenea, dosare penale pentru detinere de unelte de pescuit interzise de lege. „De la inceputul anului si pina in prezent au fost intocmite noua dosare penale pentru incalcari ale Legii 192 / 2001 privind protejarea fondului piscicol, inregistrindu-se o crestere, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In zona de frontiera a judetului Mehedinti, sint repartizate aproximativ 3.000 de permise de pescuit sportiv si au fost acordate 30 de avize de pescuit“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS