5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGabriel Negrut fura doar Dacii cu injectie

Gabriel Negrut fura doar Dacii cu injectie

Motivatia infractorului in fata anchetatorilor: „Daciile cu injectie consuma mai putin decit cele cu carburator“

Gabriel Negrut, de 29 de ani, din Draganesti-Olt, s-a ales din partea politistilor cu porecla de „hotul pretentios“. Venea din Draganesti pina la Craiova sa fure masini, pentru ca avea o iubita la Predeal si nu avea cu ce sa ajunga acolo. Negrut era insa foarte pretentios, furind doar Dacii 1310 pe injectie.

La drum de seara, cu masini furate

In noaptea de 28 spre 29 martie, in jurul orei 22.30, Gabriel a furat Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare DJ-03-LOP. Masina era parcata pe bulevardul Dacia din Craiova si era proprietatea lui Ion Popescu. Hotul a plecat cu masina catre Predeal, la prietena lui. Pe raza comunei Vedea din judetul Arges a vazut insa un filtru de politie si, ca sa nu fie prins, a abandonat autoturismul.

Pe 18 aprilie, Gabriel a sustras o alta Dacie de pe raza municipiului Craiova. Autoturismul, cu numarul de inmatriculare DJ-06-AVE, ii apartinea craiovencei Elena Vaduva si era parcat tot pe bulevardul Dacia. Hotul s-a urcat la volanul masinii si a plecat din nou spre Predeal. Oprind masina in apropiere de Electroputere – sa-si faca niste cumparaturi, ca doar nu se putea duce cu mina goala in vizita la iubita lui – a ochit o alta Dacie, ce i s-a parut mai aratoasa. Asa ca a abandonat autoturismul Elenei Vaduva si l-a furat pe cel al lui Sorin Vochescu, inmatriculat sub numarul DJ-04-PGO, cu care a plecat la Predeal. S-a intors de acolo in seara de 22 aprilie, la volanul aceleiasi masini furate, dar careia ii pusese numere false (B-53-SAD).

Pentru ca folosise prea mult acelasi autoturism, s-a gindit sa-l abandoneze si sa faca rost de altul. In noaptea de 22 spre 23 aprilie a sustras Dacia cu numarul de inmatriculare DJ-48-AUR, pe care Aurica Virvoreanu o parcase in fata blocului, in cartierul Rovine. Cu „noua“ lui masina, a plecat catre casa, la Draganesti-Olt. Nu i-a placut insa cum merge, asa ca a abandonat-o in Slatina, la iesirea catre Dragasani. Si pentru ca nu se putea duce pe jos acasa, a furat din Slatina o alta masina – tot o Dacie 1310, cu numarul OT-06-MER.

Prins de politisti dupa o urmarire ca-n filme

In seara de 24 aprilie, Gabriel Negrut s-a intors la Craiova cu autoturismul furat la Slatina. Un echipaj de politie a incercat sa-l opreasca pentru un control de rutina, dar hotul nu a luat in seama semnalul agentului de circulatie si a accelerat. Dupa o urmarire ca-n filme, politistii l-au ajuns pe raza comunei Stoina din judetul Gorj, unde Gabriel a pierdut controlul volanului, facind praf masina furata. A reusit sa dispara, insa politistii l-au prins citeva ore mai tirziu.

Retinut duminica de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, Gabriel Negrut a fost arestat preventiv ieri, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, in baza mandatului emis de Judecatoria Craiova. Nu mica le-a fost mirarea anchetatorilor atunci cind au aflat ca, de fapt, hotul de masini nici macar nu poseda permis de conducere. Intrebat de ce facea atitea mofturi atunci cind fura masini, Negrut le-a mentionat anchetatorilor: „Nu furam decit Dacii pe injectie, pentru ca astea consuma mai putin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS