10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalANL sisteaza lucrarile in Craiova

ANL sisteaza lucrarile in Craiova

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va sista lucrarile in municipiul Craiova din cauza indiferentei autoritatilor locale, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Directorul general al ANL, Corneliu Popescu, a declarat ca, desi exista o cerere mare de locuinte in municipiul Craiova, autoritatile locale nu sint interesate de colaborarea cu Agentia.

„In conditiile in care Primaria municipiului Craiova nu rezolva problema drumurilor in cartierul Romanescu, Agentia Nationala pentru Locuinte va intrerupe finantarea constructiei de locuinte in acest oras. ANL are bani pentru a finaliza toate locuintele incepute, dar asteptam o buna colaborare cu Primaria din Craiova, asa cum avem in toate orasele din tara unde construim“, a mai precizat Corneliu Popescu.

Conducerea ANL a trimis nenumarate adrese primarului orasului Craiova, Vasile Bulucea, prin care i se solicita refacerea proiectului de drumuri in zona Romanescu. Mai mult, din cauza indiferentei cu care Vasile Bulucea a tratat aceasta problema, conducerea ANL s-a deplasat chiar la fata locului. Insa, din cauza rigiditatii primarului Craiovei, situatia a ramas si in prezent nerezolvata.

In octombrie 2002, ANL a inceput in zona Romanescu din municipiul Craiova construirea a 42 de case prin credit ipotecar. Prin conventia incheiata cu primaria, municipalitatea era obligata sa asigure utilitatile in zona – apa, canalizare, energie termica si electrica, gaze, telefonie, cai de acces, alei pietonale si spatii verzi. ANL a finalizat casele inca din luna octombrie 2003, insa acestea au ramas nelocuite din cauza lipsei utilitatilor.

Mai mult, proiectul pentru drumuri in acest cartier, realizat de primarie, s-a dovedit gresit, deoarece 14 case din cartier au ramas sub nivelul strazii, se arata in comunicatul MTCT.

In paralel cu programul de credit ipotecar, ANL deruleaza programul „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii“. In municipiul Craiova, Agentia a finalizat in 2003 aproape 100 de apartamente, are in lucru peste 150 de locuinte in cartierul Craiovita Noua si in pregatire alte 252 de unitati locative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS