Acasă Local Carmangeria GO din Craiova vinde unt si aripi de pui alterate

Carmangeria GO din Craiova vinde unt si aripi de pui alterate

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au verificat in week-end-ul trecut magazinele alimentare care comercializeaza produse din carne in piata de linga Spitalul de Urgenta Craiova. Cele mai multe nereguli au fost descoperite la carmangeria GO, unde inspectorii au gasit expuse la comercializare mai multe pachete de unt, aproape topite de caldura, desi se aflau in vitrina frigorifica. De asemenea, s-au descoperit 30 de kg de pulpe de pui din Belgia, fara elemente de identificare, vinzatoarea motivind ca produsele au fost preambalate in magazin, si aripi de pui care capatasera o culoare vinata din cauza condensului cauzat de oprirea pe timpul noptii a vitrinelor frigorifice. „O sa-i punem sa trieze pulpele, pentru ca sint aruncate la gramada si o sa-i obligam sa le puna in cutiile de provenienta.

Problema este ca, pe timpul noptii, opresc vitrinele frigorifice pentru a face economie la curent, din cauza condensului alimentele alterindu-se, chiar daca sint in termenul de garantie. De asemenea, o problema constatata la majoritatea magazinelor o reprezinta hirtia de ambalaj neautorizata sanitar, care cintareste in jur de zece grame. Inchipuiti-va cit se cistiga la cintar in felul acesta“, a declarat Dumitru Ionescu, inspector al OJPC Dolj. La un alt magazin, inspectorii au descoperit ca pe un raft erau oua alaturi de piine si zahar, margarina alterata din cauza caldurii, precum si lipsa afisului care interzice vinzarea tigarilor catre minori. Numai pentru aceasta infractiune legea stabileste o amenda de zece milioane de lei. La SC MARS SRL, inspectorii au gasit zahar pudra expirat din septembrie anul trecut. Vinzatoarea a explicat ca marfa o primise de doua zile si nu a verificat termenul de valabilitate.

Controale cu masina proprie

De citiva ani, inspectorii se deplaseaza la controalele din oras cu masina proprie, benzina consumata nefiind decontata de Oficiul National pentru Protectia Consumatorului. „Noi cerem de citiva ani masini pentru deplasari, dar ni se spune ca nu sint bani. La deplasarile in judet ne pun la dispozitie masini si benzina. In oras insa le folosim pe ale noastre“, a mai declarat Dumitru Ionescu.

Exit mobile version