10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampioni nationali in conditii inumane

Campioni nationali in conditii inumane

Mihai Badescu, antrenor de lupte si instructor de box, isi desfasoara activitatea din anul 1973 in orasul Bailesti. De-a lungul carierei a cucerit peste 50 de medalii la concursurile nationale. La 60 de ani are spiritul competitiv si dorinta de a produce campioni, ca-n tinerete. Isi desfasoara activitatea cu acesti „copii de aur“ in conditii improprii, intr- o cladire insalubra, cu peretii plini de mucegai.

Singurul club din Dolj ce a adus campioni nationali la lupte greco-romane

In Clubul Sportiv Bailesti, se pregatesc peste 200 de tineri, in mai multe ramuri sportive, dintre care lupte greco -romane, lupte libere feminine, karate, box, tir, culturism, fitness. Cele mai multe medalii au fost obtinute la lupte greco-romane.

Unul dintre sportivii formati de acest club este Dan Gusetoiu, care a fost de trei ori campion national la lupte greco-romane si a obtinut in total sapte medalii, dintre care una de argint si doua din bronz. Florin Poenaru, Daniel Fluieran, Ionut Sfetcu sint alti campioni nationali la lupte greco-romane formati in acest club. In afara de acesti campioni nationali, clubul a avut foarte multi finalisti in concursurile nationale si internationale: Ion Velea, Marcel Maciuca, Marian Gabroveanu.

„As muri daca nu as lucra cu acesti copii!“

Desi antrenamentele se desfasoara in conditii groaznice, antrenorul isi da tot sufletul pentru copiii lui. „As muri daca nu as lucra cu acesti copii. Ei sint singurii care imi aduc satisfactii si care ma inteleg. Mi-e mila de ei si-mi pare rau ca nu le pot oferi ceea ce merita. In timp ce noi nu avem decit aceasta sala jalnica, la Calafat se fac doua sali de sport“, a spus cu ochii in lacrimi antrenorul Mihai Badescu. Majoritatea copiilor provin din familii nevoiase. Antrenorul a amenajat intr-unul din spatii, din banii proprii, o adevarata sauna. Cind copiii au nevoie de bani sau chiar de echipament sportiv, antrenorul ii ajuta. „Ne chinuim si noi in conditiile astea. Noroc cu domnul antrenor care ne mai ajuta. Luptam sa devenim campioni nationali. Am o sora si impreuna cu parintii traim din alocatiile noastre“, a spus campionul national la lupte greco-romane Constantin Stani, de 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS