16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Concursul pentru postul de director de scoala incepe miine

Concursul pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct pentru unitatile scolare din invatamintul preuniversitar doljean va incepe miine, la ora 10.00, in laboratorul de informatica al Colegiului National „Nicolae Titulescu“ din Craiova, spune inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi. Acest concurs trebuia sa inceapa luni, 19 aprilie, insa a fost aminat din motive tehnice, asa cum a invocat conducerea inspectoratului. Unii directori, carora nu le-a expirat mandatul, sint de parere ca nu este exclus ca o mare parte dintre candidatii cu „antene“ la PSD sa fie dezamagiti din doua cauze: „partidul de guvernamint doreste sa-si imbunatateasca imaginea“ si „dubla securizare a dischetelor cu subiecte de catre principalul analist programator al inspectoratului, informaticianul Dorel Popa“. (C.I.)

Protectia Consumatorului si jandarmii mehedinteni vor incheia un protocol de colaborare

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti va incheia in aceasta saptamina un protocol de colaborare cu jandarmii mehedinteni. In baza acordului, jandarmii si inspectorii OJPC vor efectua controale in comun, care vor viza respectarea legislatiei de catre agentii economici care presteaza servicii de alimentatie publica, dar si prevenirea unor fapte antisociale. „Incepind de saptamina viitoare, multe actiuni de control vor fi realizate impreuna cu jandarmeria. Aceste controale vor pune accent pe unitatile care isi desfasoara activitatea pe perioada de noapte, respectiv discoteci si baruri“, a spus Anastasia Horhoianu, directorul executiv al OJPC Mehedinti.

Balcoane construite ilegal

Primaria Craiova i-a luat in vizor pe locatarii de la parterul blocurilor care isi construiesc balcoane fara sa aiba autorizatie de construire. Decizia vine ca urmare a numarului mare de constructii de acest gen aparute in Craiova peste noapte, care de cele mai multe ori nu respecta normele de securitate si de design ale blocurilor. Cel mai recent caz analizat de inspectorii de la Departamentul de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Craiova se refera la un balcon construit la parterul unui bloc din cartierul Craiovita Noua, cu o lungime de peste noua metri si avind dimensiunea unei camere de locuit. Desi proprietarul a fost amendat contraventional si i s-a pus in vedere sa-si demoleze singur constructia, si in prezent balconul sta in picioare. Departamentul de Disciplina in Constructii va demola respectivul balcon saptamina viitoare, iar costurile vor fi suportate de proprietarul apartamentului.

Administratia doljeana, in febra alegerilor locale

Administratia doljeana a intrat in febra pregatirii alegerilor locale din luna iunie. Luni, prefectul Ion Calin si secretarul general al prefecturii, Ionel Ciobotea, au fost la Bucuresti pentru o instruire in legatura cu pregatirea alegerilor locale, iar astazi primarii si secretarii de primarii din judet vor primi informatii de ultima ora tot in legatura cu referendumul de pe 6 iunie. Tot astazi, vor fi trasi la sorti presedintii circumscriptiilor electorale, dupa ce in prealabil reprezentantii locali ai partidelor parlamentare si-au formulat propunerile in acest sens. Subprefectul Virgil Boboc a precizat ca in acest an vor exista in Dolj 111 circumscriptii electorale si 480 de sectii de votare, dintre care 160 numai in Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS