17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpt zile cu moarta in casa

Opt zile cu moarta in casa

Micu Neagra, de 34 de ani, din comuna Ghindeni-Dolj, traia de aproape zece ani in concubinaj cu Aniela Vasile, din Cosoveni. Impreuna au doua fete, care locuiau la parintii Anielei. Barbatul obisnuia sa-si bata consoarta, dupa care o dezbraca, pentru ca femeia sa nu se duca la politie sa-l reclame. Cu doua zile inainte de Pasti, a izbucnit o noua cearta intre ei, care s-a terminat tragic pentru femeia de 33 de ani.

A lovit-o pina i s-a rupt coada la topor

Pe 9 aprilie, in Vinerea Mare, Aniela s-a suparat foarte rau pe concubinul ei, care a venit beat acasa. Enervat din cauza cicalelii, Micu a pus mina pe topor si aproape ca si-a transat consoarta, aplicindu-i nenumarate lovituri intii in cap, apoi pe torace si membre. Si poate ca ar mai fi lovit-o daca nu i s-ar fi rupt coada la topor. Ca sa nu strige, i-a astupat gura cu minile, apoi a strins-o de git. „Concubina mea m-a dracuit, iar eu am batut-o si am dezbracat-o in pielea goala ca sa nu se duca sa ma reclame la politie. Pentru ca a continuat sa ma injure, am pus mina pe un topor si am lovit-o de mai multe ori in cap si pe corp. I-am pus mina la gura, ca sa nu tipe si sa auda cineva“, a relatat mai tirziu organelor de ancheta Micu Neagra.

Ucigasul s-a gindit apoi sa ascunda cadavrul. Beat fiind, a aruncat niste haine peste corpul femeii – care era cu picioarele in pat si cu capul pe podea -, iar capul victimei l-a mascat punind deasupra un geamantan cu vechituri. A iesit apoi din camera, a legat usa incaperii cu o sirma, ca sa nu intre cineva, apoi s-a dus la circiuma.

Cadavrul a fost descoperit dintr-o intimplare

Micu Neagra si-a petrecut Pastele cu cadavrul concubinei in casa. A dormit in cealalta camera, dar intr-o noapte n-a mai suportat mirosul de cadavru intrat in putrefactie, asa ca a sarit gardul la un vecin si a intrat pe geam in casa acestuia, culcindu-se acolo. Citeva zile mai tirziu, vecinul i-a gasit fesul pe perna si, cum descoperise ca din frigider ii disparuse niste carne, s-a dus la politie sa reclame furtul. Principalul suspect, dupa fes, era Neagra, care si lucrase cu ziua pe la consateanul sau.

Simbata, 17 aprilie, la usa lui Micu Neagra au batut politistii, insotiti de citiva sateni. In timp ce Neagra incerca sa-i convinga pe oamenii legii ca toate fesurile lui sint acasa, unul dintre consateni a avut curiozitatea sa vada ce se afla in incaperea a carei usa era legata cu sirma. Sirma a cedat rapid, iar pe patul din camera, de sub hainele aruncate, s-a vazut un picior. Corpul femeii, intrat in putrefactie, a fost transportat la morga, iar medicii legisti au consemnat, in urma autopsiei, ca femeia decedase din cauza socului traumatic si hemoragic, mentionind urmele din jurul gurii si pe cele de pe git, specifice strangularii.

Retinut de politisti, criminalul a fost prezentat a doua zi judecatorilor de la Tribunalul Dolj, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acuzat de omor, Micu Neagra risca sa-si petreaca urmatorii 20 de ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS