21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJudecatorii si procurorii gorjeni - reclamati la CEDO

Judecatorii si procurorii gorjeni – reclamati la CEDO

Mai multi judecatori si procurori din Gorj sint reclamati la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de un gorjean care sustine ca i-au fost incalcate drepturile si nu a avut parte de un proces echitabil. Constantin Coneru s-a nascut in comuna Stejari- Gorj, dar acum locuieste in localitatea Gataia din Timis, unde a si fost primar. El a avut de-a face cu justitia gorjeana incercind sa apere drepturile parintilor sai, pe care i-a reprezentat in instanta. Totul a pornit de la un contract de vinzare- cumparare pe care sotii Milica si Nicolae Coneru l-au incheiat in anul 1998 cu fiica si ginerele lor, Emilia si Gheorghe Pupazan. Conform contractului, parintii au vindut familiei Pupazan doua case in localitatea Cilnic cu doar zece milioane de lei. Constantin Coneru sustine ca batrinii au fost indusi in eroare si au crezut ca semneaza un contract cu clauza de intretinere, si nu unul de vinzare . Ei au aflat despre contract abia cind cele doua case au fost vindute CNLO, care le-a dat in schimb sotilor Pupazan doua imobile in comuna Balesti, care valorau 249 de milioane de lei. In acel moment, sotii Coneru au aflat ca nu mai sint proprietari si si-au reclamat fiica si ginerele, adica familia Pupazan, la Parchetul Gorj.

Dupa sase ani de lupta cu justitia din Gorj, Coneru ajunge la Strasbourg

Constantin Coneru a fost desemnat de parintii sai sa le apere drepturile in instanta si sa incerce sa le recupereze casele. Parchetele si instantele din Gorj nu i-au dat insa dreptate. Coneru a parcurs toate caile legale in incercarea de a recupera imobilele celor doi batrini, dar instantele au dat cistig de cauza sotilor Pupazan, care au ramas cu casele. In final, Coneru s-a adresat chiar Curtii Constitutionale din Romania, dar a primit raspuns ca nu este de competenta acestei institutii sa controleze legalitatea ori temeinicia masurilor dispuse de organele judiciare.

Disperat ca nu-si gaseste dreptatea, Constantin Coneru a decis sa apeleze la CEDO. „Jumatate dintre articolele Constitutiei Romaniei au fost incalcate de magistratii gorjeni in cazul meu, motiv pentru care am decis sa ma adresez forurilor internationale. In Gorj nu am avut parte de un proces echitabil. Nu am fost lasat sa-mi administrez probe, nu mi s-au audiat martorii, nu am fost lasat sa vorbesc. Sper ca toti cei care mi-au incalcat drepturile garantate de Constitutie sa fie trasi la raspundere“, a spus Constantin Coneru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS