10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminal periculos din judetul Arges, prins in Italia

Criminal periculos din judetul Arges, prins in Italia

Politistii romani, in colaborare cu cei italieni, au reusit identificarea si prinderea lui Ion Barbu, dat in urmarire generala din septembrie 2002, sub aspectul savirsirii infractiunii de omor. Dupa cum se arata intr-un comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Ion Barbu, de 45 de ani, din comuna Caldararu, judetul Arges, era urmarit penal pentru uciderea, in noaptea de 23 spre 24 februarie 2000, a lui Ion Burcica. La savirsirea faptei a participat si Tiganila Iulian, care ulterior a fost arestat intr-o alta cauza.

Cei doi erau principalii suspecti si in disparitiile cu suspiciune de omor ale lui Ion Oprea, disparut in luna mai 1998, Cornel Albu, in luna august 1998, Janea Bucoveanu, disparuta in decembrie 1998, si Elena Spataru, disparuta in luna martie 1999, al carei corp a fost descoperit pe 11 septembrie 2002, pe raza judetului Olt.

Avind in vedere complexitatea cazului in dosarul privind omorul Elenei Spataru, acesta a fost preluat pentru solutionare de catre Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia de Investigatii Criminale.

In urma verificarilor efectuate in vederea depistarii lui Ion Barbu, a rezultat ca acesta a pararsit Romania pe 3 august 2002, la bordul unui autocar cu destinatia Spania, de unde urma sa revina pe 12 august 2002, avind bilet dus-intors. Barbatul insa nu s-a mai intors in tara.

Continuind cercetarile, s-a stabilit cu certitudine ca Ion Barbu s-a deplasat ulterior in Italia, stabilindu-se intr-un oras din apropierea Romei, unde locuia impreuna cu alte persoane din judetul Arges. Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis in lipsa, impotriva lui Ion Barbu, mandatul de arestare preventiva pentru infractiunea de omor calificat, motiv pentru care, in octombrie 2003, s-a solicitat si urmarirea internationala prin intermediul Biroului National Interpol. Politia Romana impreuna cu Politia Italiana au realizat un grup de lucru care simbata a reusit identificarea si prinderea lui Ion Barbu. In prezent, au fost declansate formalitatile de extradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS