12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul Iustin Covei a ajuns la Judecatoria Craiova

Dosarul Iustin Covei a ajuns la Judecatoria Craiova

• Fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova este acuzat de savirsirea a doua infractiuni de conducere fara permis, una de ultraj contra bunelor moravuri
si tulburarea linistii publice si una de ultraj impotriva unui politist in exercitiul functiunii • Dupa cum au retinut procurorii, Iustin Covei a produs un grav accident de circulatie, dupa ce, cu trei saptamini inainte, ii trasese un pumn in fata unui politist chiar in sediul Sectiei 3 Politie Craiova

La Judecatoria Craiova a fost inregistrat, cu numarul 8320/2004, dosarul penal al inculpatului Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova. Tinarul, care peste putin timp va implini 18 ani, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj pentru savirsirea, in ultimele 11 luni, a patru infractiuni, dintre care doua de conducere fara permis, una de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice si una de ultraj impotriva unor politisti in exercitiul functiunii.

La plimbare cu masina, dar fara permis de conducere

Provenind dintr-o familie cu o situatie materiala deosebita – tatal magistrat, iar mama medic -, Iustin Covei nu ducea lipsa de bani. Asa se face ca, in mai 2003, si-a cumparat un autoturism BMW inmatriculat in Italia cu numarul DG 926139, insa fara a se mai obosi sa-l inscrie in circulatie pe numele lui. Pe 29 mai 2003, desi nu poseda permis de conducere, Iustin s-a gindit sa plece la volanul BMW-ului de la locuinta parintilor, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, pina la casa bunicilor, insotit fiind de prietenul sau, Alin Ceraceanu. N-a apucat sa conduca decit citeva zeci de metri, pentru ca a fost tras pe dreapta de un echipaj al Politiei Rutiere, care l-a intrebat de permis. Dupa cum a rezultat din depozitiile martorilor, Iustin nu era la prima escapada la volanul unei masini, astfel ca procurorii i-au retinut savirsirea in forma continuata a infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis.

I-a tras un pumn in fata unui politist

Dupa ce a participat la o bataie, Iustin s-a ales si cu o acuzatie de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. In dimineata de 18 ianuarie 2004, in jurul orei 3.00, a plecat impreuna cu alti 10-15 prieteni sa-i snopeasca in bataie pe participantii la o petrecere organizata la barul „Blue Generation“ din cartierul craiovean Sarari. Grupul de turbulenti inarmati cu scinduri si cutite, in frunte cu Iustin Covei, a provocat scandal, injurindu-i si amenintindu-i pe tinerii care se aflau la petrecere. Covei s-a facut „remarcat“ prin agresarea lui Claudiu-Ovidiu Marin, caruia i-a rupt si tricoul.

Politia a fost chemata pentru a aplana conflictul, dar a ajuns la fata locului dupa ce agresorii plecasera. Rascolind zona dupa scandalagii, politistii au oprit patru tineri, intentionind sa-i legitimeze. Cei patru au rupt-o insa la fuga, unul singur fiind prins de oamenii legii, pentru ca se impiedicase. Neavind acte asupra sa si refuzind sa-si declare identitatea, respectivul a fost condus la sediul Sectiei 3 Politie Craiova pentru identificare. Aici a facut mare taraboi, spunindu-le politistilor ca el este Iustin Covei si ca trebuie sa i se dea drumul. Nervos, a continuat sa-i injure pe politisti si sa loveasca diverse obiecte din biroul in care fusese dus. Politistii au chemat-o la sectie pe mama lui, doctorita Aurora Covei, dar nici dupa sosirea acesteia tinarul nu s-a potolit. De fata cu maica-sa, i-a tras un pumn in fata agentului de politie Marius Barbulescu.

Anchetat in legatura cu agresarea politistului, Iustin Covei nu doar ca nu si-a recunoscut fapta, dar a si depus plingere impotriva agentului, care – culmea tupeului – l-ar fi agresat, lovindu-l cu pumnul in zona toracica. Drept proba, a adus un certificat medico-legal in care se mentiona ca necesita 10-12 zile de ingrijiri medicale, insa pentru tumefierea… nasului si a pleoapelor inferioare. Mai mult, nici macar mama lui, doctorita Covei, nu a observat vreo agresiune, singura persoana care a sustinut ca juniorul Covei ar fi fost agresat fiind martora Edith Elena Anghel.

Drept urmare, procurorii au concluzionat ca Iustin Covei nu este cel agresat, ci agresorul, retinind in sarcina lui si savirsirea infractiunii de ultraj impotriva unui politist.

A savirsit faptele din cauza slabei supravegheri exercitate de parinti

A urmat accidentul rutier produs pe 9 februarie 2004 pe strada George Enescu din Craiova. Autoturismul Mitsubishi cu numarul de inmatriculare MUR-Z-766, condus de Iustin Covei, care nu poseda permis de conducere, a intrat pe contrasens, acrosind violent un Opel condus de Dic Stanache. Inainte de accident, minorul Covei fusese vazut la volanul masinii pe strazile Doljului, Amaradiei si George Enescu, fiind observat de mai multi martori. In fata unor probe suficient de concludente adunate de politisti si de procurori, Iustin a recunoscut savirsirea acestei infractiuni de conducere fara permis.

Din ancheta sociala efectuata de Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei Craiova a rezultat ca Iustin Covei, elev in clasa a XI-a la Liceul „Nicolae Titulescu“ din Craiova, face parte dintr-o familie onorabila, organizata, cu o buna situatie materiala, savirsind faptele „din cauza slabei supravegheri exercitate de parinti si sub influenta anturajului“.

Dosarul penal al lui Iustin Covei, aflat acum pe rolul Judecatoriei Craiova, cu termen pe 29 aprilie, cuprinde depozitiile a 29 de martori, pe care urmeaza sa-i audieze si instanta. Daca acuzatiile formulate de procurori vor fi retinute si de judecatori, inculpatul Covei risca pina la zece ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS