22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova, luata cu asalt de romi

Primaria Craiova, luata cu asalt de romi

40 de romi din cartierul Drumul Apelor au luat ieri cu asalt primaria pentru ca au fost lasati fara energie electrica

Comunitatea de romi din baracile cartierului Drumul Apelor a adunat, in citeva luni, o factura de aproape 200 de milioane de lei la energie electrica.

Societatea de distributie a intrerupt furnizarea curentului electric, fapt care i-a nemultumit pe „locatari“, multi dintre ei fara contracte cu ELECTRICA sau carti de identitate. In zona este un singur contor, iar plata se face la comun. Pina in prezent, romii au ramas de mai multe ori in bezna pentru ca nu au platit, ba primaria s-a angajat, cind situatia risca sa scape de sub control, sa achite o parte din datorii. Asta, cu conditia ca fiecare familie sa-si deschida partida separata. Cum lucrul nu s-a intimplat si romii au fost lasati fara curent, situatia a devenit din nou tensionata. Ieri, la prinz, in jur de 40 de oameni au luat cu asalt una dintre intrarile in Primaria Craiova.

Romii au alertat Gardienii Publici si SMURD-ul

Protagonistii scandalului iscat pe scarile primariei au fost Dumitru Tatian, liderul Partidei Romilor, si Vasile Velcu Nazdravan – presedintele Uniunii Romilor. Se stie deja, cei doi lideri ai romilor din Dolj nu se suporta, fiecare sustinind ca reprezinta interesele comunitatii pe linga autoritati. Cel putin pina acum, Tatian are avantajul politic de a fi incheiat deja un protocol prin care va sustine in campanie PSD-ul si este consilierul primarului Vasile Bulucea pe problemele romilor. Ieri, rivalul Nazdravan sustinea ca Dumitru Tatian nu se preocupa de problemele romilor.

Acesta a cerut sa intre in primarie impreuna cu romii, insa multimea a fost impiedicata de gardienii institutiei si de cei care au sosit, pentru siguranta, ca intariri. Nazdravan i-a sunat pe primar si pe prefect, dar acestia nu au venit in curtea primariei. A venit, in schimb, un echipaj SMURD, alertat pentru ca o femeie de etnie roma lesinase. Dupa ce femeia a spus ca nu vrea sa mearga la spital si a semnat pentru asta, oamenii de la SMURD au plecat. Au ramas doar functionarii primariei, care, in lipsa lui Vasile Bulucea, se uitau nedumeriti la romii tolaniti pe banci si pe borduri, nestiind ce sa faca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS