10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacerile lui Mischie au ajuns la Parchet

Afacerile lui Mischie au ajuns la Parchet

Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova s-a autosesizat in urma unui articol publicat pe 24 martie, in Gazeta de Sud, intitulat „Nicolae Mischie nu mai este presedintele PSD Gorj“. Dosarul in care sint cercetate cele semnalate in articolul respectiv are numarul 1846/8/2/2004 si a fost trimis spre anchetare procurorilor din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Intre cele relatate in articol se afla si afacerea incheiata intre Primaria Tirgu Jiu, reprezentata de primarul Florin Circiumaru, si firma SANDANIC, reprezentata de Nicolae Mischie. Printr-un contract de vinzare-cumparare realizat intre primarul Florin Circiumaru si Nicolae Mischie, in urma organizarii unei licitatii, SC SANDANIC, administrata de Sanda Mischie, a intrat in posesia unui spatiu de 271 de metri patrati din Baia Comunala a orasului Tirgu Jiu. Aici este amplasata tipografia familiei Mischie, realizata cu fonduri Phare.

Parchetul Gorj are ingrata misiune de a-l cerceta pe Mischie

Pretul pentru spatiul din baia comunala si terenul aferent a fost cit cel al unei garsoniere. In plus, in raportul de evaluare a spatiului, realizat de SC CONSULTING COMPANY Tirgu Jiu, a fost trecuta suma de 181.000.000 de lei, de la care a pornit si licitatia organizata de primarie. In mod suspect, licitatia, la care au participat doar doua firme, SANDANIC si RIDICON SRL, s-a oprit la suma de 190.000.000 de lei si a fost cistigata de SANDANIC. Firma RIDICON apartine familiei Raitaru, aflata in relatii de prietenie cu familia Mischie. Elisabeta Dragut, purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, a declarat ca procurorii din Tirgu Jiu vor verifica toate aspectele semnalate in articol.

„Parchetul de pe linga Curtea de Apel s-a autosesizat in urma articolului din Gazeta de Sud din data de 25 martie. Erau prezentate mai multe aspecte: cel cu folosirea masinii de serviciu in interes personal, cel cu arma, dar si cel legat de vinzarea, la un pret derizoriu, a unei parti din fosta baie comunala din Tirgu Jiu. Dosarul a fost trimis la Parchetul Judetean Gorj. Vom face verificari si vom constata care fapte se confirma si care nu se confirma“, a precizat purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Este de notorietate faptul ca prim-procurorul Gheorghe Roibu, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a stabilit un record in ceea ce priveste primul dosar in care a fost cercetat Nicolae Mischie. Este vorba de dosarul armei de vinatoare aduse din Elvetia. In numai doua zile, Parchetul Judetean Gorj a dat solutia de neincepere a urmaririi penale. In prezent, dosarul respectiv se afla in seifurile politistilor de la IGP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS