11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuletine si permise falsificate de un severinean

Buletine si permise falsificate de un severinean

Un tinar de 22 de ani din Mehedinti este cercetat pentru falsificarea mai multor acte de identitate si permise de conducere

Cautind masini furate, politistii mehedinteni au descoperit o retea de falsificatori de documente de identitate si permise de conducere. Totul a inceput in noaptea de 30 spre 31 martie, cind lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mehedinti au oprit pentru verificari un autoturism Renault Laguna inmatriculat Franta, care circula prin Drobeta Turnu Severin. Actiunea viza descoperirea eventualelor autoturisme furate din strainatate, insa oamenii legii au facut alte descoperiri.

In masina erau patru tineri severineni – Catalin P., de 22 de ani, Cosmin R., de 21 de ani, Nicolae C., de 20 de ani, si Stanca I., de 18 ani – care sustineau ca nu au asupra lor nici un document care sa le ateste identitatea si nici acte de provenienta pentru autoturism. Politistii au gasit in torpedoul masinii trei permise de conducere care pareau falsificate si o carte de identitate cu fotografia lui Catalin P., dar cu alte date de identitate.

Acte contrafacute prin scanare cu ajutorul calculatorului

Politistii au aprofundat ancheta, iar cercetarile intreprinse au condus la depistarea lui Ionut D., un student de 22 de ani din Drobeta Turnu Severin, care a falsificat in acest an, prin scanare si prelucrare pe calculator, mai multe permise de conducere si carti de identitate. Documentele false au fost vindute pe bani frumosi unor persoane care plecau in tari din Spatiul Schengen, pentru a se folosi de ele acolo, in cazul in care ar fi fost depistate de autoritatilor straine.

Pina in prezent au fost stabilite sase persoane aflate inca in tara, care au cumparat asemenea documente contrafacute. De la acestea au fost recuperate cinci permise de conducere si doua carti de identitate false.

Politistii i-au intocmit lui Ionut D. dosar penal pentru comiterea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si fals privind identitatea, fapte pedepsite de Codul Penal cu pina la cinci ani de inchisoare. De la resedinta acestuia din Timisoara a fost ridicat calculatorul cu ajutorul caruia s-ar fi putut falsifica documentele mentionate. Oamenii legii continua cercetarile pentru a-i descoperi pe toti aceia care au intrat in posesia unor asemenea documente contrafacute de severinean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS