16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist mort din cauza unui cal

Politist mort din cauza unui cal

Un politist craiovean a decedat, iar un militar angajat a fost grav ranit, in urma unui accident de circulatie petrecut in noaptea de miercuri spre joi in padurea din vecinatatea comunei doljene Perisor

Caporalul Marian Vilcan, militar angajat pe baza de contract la UM 01649 Craiova, a plecat miercuri seara, in jurul orei 23.00, de la Perisor catre Craiova, la volanul autoturismului sau Dacia 1310. Era insotit la drum de verisorul sau primar, Geani Marian Vilcan, de 26 de ani, agent-sef adjunct in cadrul Politiei municipiului Craiova. Nici nu iesisera bine din Perisor cind in fata masinii a iesit brusc din padure un cal.

Soferul se zbate intre viata si moarte

Calul, care scapase probabil din curtea unui localnic si se refugiase in padurea Perisor, a tisnit dintre copaci si a incercat sa traverseze soseaua chiar prin fata masinii. Autoturismul a intrat in coliziune cu animalul, iar soferul a pierdut controlul volanului din cauza impactului. Dacia a iesit de pe sosea si s-a oprit in copacii de pe marginea drumului. In urma ciocnirii violente a masinii cu copacii din padure, agentul de politie a decedat pe loc, iar varul lui a fost grav ranit. Pentru scoaterea celor doi din autoturism a fost necesara interventia echipajului Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Caporalul Marian Vilcan este internat in coma, in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, cu diagnosticul politraumatism, traumatism cranio-facial, traumatism de coloana cervicala, traumatism toracic. Tinarul este conectat la aparate, iar medicii nu se pot inca pronunta asupra sanselor sale de supravietuire.

Politistii din localitate incearca acum sa identifice proprietarul calului si sa afle in ce imprejurari a ajuns animalul pe sosea. Localnicul neglijent risca sa fie tras la raspundere pentru faptul ca nu si-a supravegheat calul, tinind cont si de gravitatea accidentului pe care l-a provocat animalul.

Cazul este cercetat si de o comisie a UM 01083 Craiova, data fiind calitatea de militar a conducatorului auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS