16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoarte suspecta la Verbita

Moarte suspecta la Verbita

• O femeie a murit, iar alta a fost ranita dupa o intilnire cu padurarul • Rudele celei decedate sustin ca poate fi vorba de o crima, in timp ce anchetatorii considera ca este o moarte naturala • Padurarul implicat este acelasi care, in urma cu doua luni, dupa o disputa cu hotii de lemne, a fost snopit in bataie si lasat fara pusca de acestia

Comuna doljeana Verbita este in fierbere de duminica seara. Oamenii vorbesc ca padurarul Ionel Grigorie, de 22 de ani, ar fi ranit-o pe Constanta Jumolea si ar fi batut-o pina a omorit-o pe Ana Tuca, de 65 de ani. Sesizati cu privire la presupusul omor, politistii din localitate au „dat alarma“, o echipa complexa, formata din politisti judiciaristi, coordonati de un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, declansind ieri o ancheta in acest sens.

Martorul ocular sustine ca ar fi vorba de o crima

Anchetatorii au discutat intii cu rudele celei decedate si cu martorul celor intimplate duminica, in jurul orei 15.00. Potrivit celor relatate de Constanta Jumolea, femeia, insotita de cuscra ei, Ana Tuca, se deplasa cu o caruta de la Verbita catre Orodel. La marginea comunei Verbita, linga padure, ar fi fost ajunse din urma de padurarul Ionel Grigorie, care – injurindu-le de mama focului – ar fi sarit asupra lor cu arma. Pe Constanta Jumolea ar fi lovit-o la mina, iar Anei Tuca i-ar fi aplicat o lovitura cu patul pustii in cap. Cea din urma a cazut la pamint, iar padurarul ar fi lovit-o cu picioarele, strigindu-i: „Scoala, fa! Ce, faci pe moarta?“, in timp ce cuscra ei ii spunea padurarului sa n-o mai loveasca pe biata femeie, ca a omorit-o.

Asa cum a povestit rudelor, padurarul s-a urcat apoi in caruta lui si a plecat linistit, in timp ce Constanta Jumolea ar fi ridicat corpul neinsufletit al cuscrei sale, l-ar fi pus in caruta si, cu ochii in lacrimi, si-ar fi continuat drumul spre casa.

Anchetatorii afirma ca a fost vorba de moarte naturala

Padurarul avea, in schimb, o alta varianta, pe care si-a expus-o in fata organelor de politie. Conform celor sustinute de Ionel Grigorie, cele doua femei au fost surprinse la marginea padurii si somate, cu un foc de arma tras in aer, sa se opreasca. Calul de la caruta femeilor s-a speriat si a smucit atelajul, doborindu-le pe femei in mijlocul drumului. Asa s-au ales cu vinatai, si nu din cauza ca le-ar fi batut. Cit despre decesul Anei Tuca, padurarul sustine ca n-a avut nici un amestec, moartea survenind din cauze naturale.

Autopsia efectuata ieri la morga Spitalului Plenita de o echipa de medici legisti de la IML Craiova a adincit si mai mult misterul. Pentru ca, asa cum au stabilit specialistii, femeia a decedat in urma unui… infarct. „Decesul a fost cauzat de o insuficienta cardio-circulatorie, survenita in urma unui infarct de miocard“, a mentionat procurorul Robert Kelemen, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. Echipa de ancheta a aflat ca femeia era bolnava de inima si cu ceva vreme in urma suferise un preinfarct.

Padurarul Grigorie, inamicul public nr.1 al familiei Jumolea

Povestea este insa mult mai incurcata, pentru ca intre padurarul cercetat, Ionel Grigorie, si unicul martor ocular al intimplarii, Constanta Jumolea, exista o dusmanie mai veche.

In noaptea de 29 spre 30 ianuarie, acelasi padurar, insotit de seful Postului de Politie Orodel, agentul principal Florian Pesea, a descoperit un grup de hoti de lemne intr-o padure de pe raza localitatii Orodel.

Politistul si padurarul i-au somat pe hoti sa opreasca atelajul, dar respectivilor nici nu le-a trecut prin cap asa ceva. Dupa un schimb de replici asezonat cu injuraturi, indivizii au tabarit asupra celor doi. Padurarul Grigorie s-a ales cu citeva lovituri de topor in cap, iar politistul a primit intii o furca in ceafa, apoi alta in frunte. In cadere, agentul principal a apucat sa-si scoata pistolul si sa traga un foc in directia agresorilor, ranindu-l pe unul dintre ei. Ceilalti i-au snopit in bataie, apoi au disparut in noapte, nu inainte de a-i lua sefului de post pistoletul Carpati, iar pe padurar l-au lasat fara pusca semiautomata tip WUM.

Printre cei sase indivizi care i-au agresat pe padurar si politist se aflau Alin-Claudiu Jumolea, de 22 de ani, Tudorel Jumolea, de 50 de ani, si Marian Danut Jumolea, de 16 ani, rude apropiate ale Constantei Jumolea, care, de atunci, nu l-a mai avut la inima pe padurarul Grigorie.

Daca a fost vorba de o fapta penala ori daca, din razbunare, o intimplare tragica a fost folosita drept modalitate de razbunare ramine ca oamenii legii sa stabileasca.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane, din cercetari s-a stabilit ca padurarul are totusi o vina. A folosit in mod nejustificat armamentul din dotare, impotriva sa urmind sa fie luate masuri administrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS