15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul EXTENSIV frige degetele prefectului Calin

Dosarul EXTENSIV frige degetele prefectului Calin

Administratia judeteana nu s-a pronuntat inca asupra legalitatii unui proiect de hotarire privind concesionarea unor terenuri societatii patronate de fratii Mihailescu

Consiliul Local (CL) Craiova a votat in sedinta de luna trecuta un proiect de hotarire care prevedea concesionarea pe 49 de ani a unei suprafete de 8.240 de metri patrati de teren, in vecinatatea stadionului din Parcul „Romanescu“, catre SC EXTENSIV COM SRL, societatea patronata de fratii Eugen si Nicu Mihailescu. Dupa ce presa a semnalat ca SC EXTENSIV se afla in proces cu SC TCIF pentru proprietatea asupra stadionului (proprietatea asupra arenei fiind temeiul legal in baza caruia societatea „fratilor“ ceruse concesionarea), Prefectura Dolj a promis ca va face o ancheta de fond asupra problemei, inainte sa dea avizul de legalitate hotaririi CL Craiova. Desi de la sedinta in care a fost votat controversatul proiect de hotarire a trecut mai bine de o luna, autoritatea judeteana ezita sa-si exprime pozitia, toate persoanele implicate, in frunte cu directorii si prefectul Ion Calin, jucind un teatru ieftin in fata ziaristilor insistenti.

Prefectul, ratacit printre dosare

Directorul Directiei de Contencios Administrativ si Avizul Legalitatii Actelor din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu, a spus ca pentru analiza de fond a cazului a cerut celor de la primaria craioveana documente suplimentare (este vorba de actele pe care atit SC EXTENSIV, cit si SC TCIF le-au trimis consiliului local, prin care fiecare societate revendica proprietatea asupra stadionului din Parcul „Romanescu“). „Nu ni s-au cerut asemenea acte“, a replicat Rodica Tenea, directoarea Directiei de Administratie Locala din cadrul Primariei Craiova, atunci cind a fost intrebata de solicitarea prefecturii.

Interpelat din nou in legatura cu „cazul EXTENSIV“, Eugen Marinescu a spus de data aceasta ca toate documentele si pozitia administratiei judetene se afla pe biroul prefectului Ion Calin, cel care, in urma semnalelor aparute in presa, va avea ultimul cuvint de spus in ceea ce priveste acordarea vizei de legalitate hotaririi Consiliului Local Craiova.

La rindul lui, prefectul a aflat, chipurile, de la reporterii GdS ca dosarul se afla chiar sub nasul sau. Dupa ce s-a uitat buimac prin birou si a aflat cine ii trimisese ziaristii pe cap, Calin a pus mina pe telefon si, cu o mina serioasa, l-a sunat pe directorul sau: „Eugene, pe care birou e, ma?!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS