10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenintare cu bomba in blocul Romarta

Amenintare cu bomba in blocul Romarta

• Dupa ce au controlat zona, pirotehnistii si-au dat seama ca e vorba de o alarma falsa • Autorul farsei s-a ales cu dosar penal, pentru ca politistii n-au gustat gluma

Trei apeluri telefonice primite atit de centrala Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, cit si de Sectia 1 Politie Craiova in noaptea de miercuri spre joi, intre orele 0.30 – 1.00, anuntau amplasarea unor bombe in scarile blocului Romarta din Craiova. Politistii au intrat imediat in alerta, mai ales ca presupusele dispozitive explozive, anuntate de anonimul de la telefon, ar fi trebuit sa se afle la citiva metri de cladirea Primariei Craiova.

In citeva minute, specialistii grupei pirotehnice din cadrul IJP Dolj au sosit la fata locului cu toate ustensilele necesare. Au scotocit toate scarile blocului Romarta, insa n-au gasit nici urma de colet sau dispozitiv suspect, ori alte materiale explozive.

„Am vrut sa fac o gluma“

Dindu-si seama ca a fost vorba de o farsa, politistii au incercat sa-l depisteze pe barbatul care anuntase presupusele bombe. Nici n-a fost prea greu, intrucit aparatura electronica din dotarea IJP Dolj a permis identificarea rapida a apelantului.

Nici nu se luminase de ziua cind politistii craioveni au sunat la usa lui Mircea Glavan, de 31 de ani, care locuieste chiar in blocul Romarta. Invitat la sectie sa dea o declaratie, Glavan a recunoscut ca, beat fiind, „am vrut sa fac o gluma ca sa vad cit de perspicace sint politistii in asemenea situatii“.

Treziti in toiul noptii si pusi inutil pe drumuri chiar de Ziua Politiei Romane, oamenii legii n-au gustat deloc gluma. Individul s-a ales cu dosar penal pentru savirsirea infractiunii prevazute de art.5 din Legea nr.141/2001 pentru sanctionarea unor acte de terorism si a unor fapte antisociale, riscind ani grei de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS