10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins cu pasaport fals la vama Portile de Fier I

Prins cu pasaport fals la vama Portile de Fier I

Un cetatean roman care intentiona sa iasa din tara folosind un pasaport falsificat prin inlocuirea fotografiei a fost depistat la punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier I, in urma unui control efectuat miercuri.

In urma cercetarilor s-a constatat ca Aurel Petre, de 46 de ani, din judetul Olt, a iesit legal din tara in 2000, calatorind in Italia.

„Pentru ca a fost prins de organele de ordine italiene fara documentele personale asupra lui, a fost returnat in tara, restrictionindu-i-se dreptul de a mai calatori in strainatate pe o perioada de patru ani. Pentru a se reintoarce, a acceptat propunerea facuta de un prieten de-ai sai din Italia, respectiv de a-i pune la dispozitie un pasaport falsificat, document pe care, la scurt timp, l-a primit prin posta. Dindu-si o alta identitate, Aurel Petre a incercat sa iasa din tara, fiind depistat de politistii de frontiera din punctul Portile de Fier I. El este acum cercetat penal pentru comiterea infractiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si tentativa la iesirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS