6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal25 martie - Ziua Politiei Romane

25 martie – Ziua Politiei Romane

51 de ofiteri si 222 de agenti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj au fost avansati in grad cu aceasta ocazie

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a organizat ieri, la Teatrul National Craiova, o serie de manifestari dedicate Zilei Politiei Romane. La aceasta actiune au luat parte cadre ale IJP Dolj, ofiteri si agenti, sefi de post si de politie din toate localitatile judetului, primari si demnitari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Manifestarile au debutat cu prezentarea unei expozitii de uniforme ale politistilor din citeva tari ale Europei, organizate in foaierul Teatrului National. Alaturi, la loc de cinste s-au aflat o uniforma de arnaut, una botita de militian si alta eleganta de politist roman, model 2002.

Dupa vizionarea expozitiei de uniforme, oaspetii au intrat in sala de spectacole. Ca un adevarat sef de inspectorat, chestorul Constantin Codita s-a urcat pe scena si a preluat comanda, ajutat de actrita Natasa Raab, nu intimplator aleasa pentru a da o mina de ajutor, ci pentru ca este… fiica de politist.

In cadrul manifestarilor dedicate zilei „santinelelor linistii noastre“ – asa cum a denumit-o Natasa Raab – au fost inaintati in gradul urmator „la exceptional“, inainte de expirarea stagiului minim, doi ofiteri (subcomisarul Constantin Banica si inspectorul Ion Daniel Scarlat) si opt agenti. Alaturi de ei, au capatat o tresa sau o stea in plus alti 49 de ofiteri si 214 agenti de politie.

Dupa un moment artistic prezentat de Natasa Raab a urmat festivitatea de premiere a celor mai buni fosti sau actuali politisti ai IJP Dolj. Cu aceasta ocazie au fost acordate diplome de onoare pentru patru politisti activi – cms.sef Constantin Petrescu, cms.sef Gheorghe Cojocariu, ag.sef principal Mihai Iacob si ag.principal Florian Pesea – si doi rezervisti – coloneii in rezerva Ion Balilescu si Victor Ionescu.

Au fost acordate si doua distinctii de politist de onoare al judetului, pentru comisarul-sef Ion Maria, seful Sectiei 3 Politie Craiova, care se va pensiona peste citeva luni, si agentul sef adjunct Ion Costel Rujan, unul dintre „mascatii“ Detasamentului de Interventie Rapida. Prin decret prezidential i-a fost acordat ordinul Virtutea Militara in grad de cavaler generalului de brigada in rezerva Gheorghe Carauleanu.

Intilnirea de Ziua Politiei s-a incheiat in jurul unei imbelsugate mese festive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS